GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σλοβενία: Διακόπηκε η λειτουργία του πυρηνικού εργοστασίου στο Κρσκο

Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Σάβα που μπορεί να επιδράσει στο σύστημα ψύξης Φωτογραφία αρχείου ( Πηγή: EPA)   Από το πρωί της ...

Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Σάβα που μπορεί να επιδράσει στο σύστημα ψύξης
Φωτογραφία αρχείου ( Πηγή: EPA)
 
Από το πρωί της Κυριακής έχει διακοπεί η λειτουργία του μοναδικού πυρηνικού εργοστασίου της Σλοβενίας, στην πόλη Κρσκο, λόγω απότομης αύξησης της ροής του ποταμού Σάβα.
Η στάθμη του ποταμού ανήλθε σε 3,5 μέτρα και οι αρχές έθεσαν σε εφαρμογή μέτρα προστασίας από πλημμύρες.
Οπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Πυρηνικής Ασφάλειας τα νερά του ποταμού παρέσυραν τεράστιες ποσότητες φύλλων και άλλων αντικειμένων και αυτό μειώνει την αποτελεσματικότητα του συστήματος ψύξης. Στο ίδιο πνεύμα και ο  τεχνικός διευθυντής του εργοστασίου, Πρέντραγκ Σίρολα, ο οποίος δήλωσε στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA ότι τα προβλήματα προκλήθηκαν από μεγάλες ποσότητες φυσικών αποβλήτων στα νερά του υπερχειλισμένου Σάβα.
Σύμφωνα με τη διεύθυνση του εργοστασίου μετά τις αναγκαίες αναλύσεις και ελέγχους των συστημάτων και του εξοπλισμού άρχισαν οι προετοιμασίες για τη επαναλειτουργία του πυρηνικού σταθμού.
Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Επιθεώρησης για τη Ραδιενέργεια και την Πυρηνική Ασφάλεια, Αλες Γιάνεζιτς τόνισε ότι η λειτουργία του εργοστασίου σταμάτησε, παρ΄ όλο που το σύστημα καθαρισμού των νερών του ποταμού λειτουργούσε πλήρως.
«Ολα τα συστήματα και ο εξοπλισμός λειτουργούσαν κανονικά μέχρι τη διακοπή. Δεν υπήρξαν ανεπιθύμητες επιδράσεις στο περιβάλλον και στους ανθρώπους» επισήμανε.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση