GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεκαεφτά νεκροί δημοσιογράφοι στη Σομαλία

Στα τραύματά του υπέκυψε ο σομαλός δημοσιογράφος Μοχάμεντ Μοχάμουντ Τουριά με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών επαγγελματιών τ...

Στα τραύματά του υπέκυψε ο σομαλός δημοσιογράφος Μοχάμεντ Μοχάμουντ Τουριά με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών επαγγελματιών της ενημέρωσης στους 17 από την αρχή του έτους.
Ο Τουριάρ εργαζόταν για έναν από τους σημαντικότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας, τον Shabelle. Είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά την 21η Οκτωβρίου ενώ έβγαινε από ένα ισλαμικό τέμενος στη σομαλική πρωτεύουσα.
«Ο Τουριάρ απεβίωσε στο νοσοκομείο Μεδίνα, υπέκυψε στα τραύματά του την περασμένη νύχτα. Οι υπεύθυνοι του ραδιοφωνικού σταθμού σχεδίαζαν να μεταφερθεί για του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα εκτός της χώρας αλλά δυστυχώς, μας άφησε, όπως και οι άλλοι φίλοι που χάσαμε πριν από εκείνον», δήλωσε ο συνάδελφός του Μοχάμεντ Μπασίρ διευκρινίζοντας ότι η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί ραγδαία χθες.
Ο Τουριάρ «δεν είναι πια εδώ», επιβεβαίωσε ένας οικείος του, ο Αντάν Μολέμ. «Περιμένουμε απελπισμένα την ημέρα που όσοι δολοφονούν αθώους θα οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης».
Σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF), η Σομαλία είναι πιο φονική χώρα της Αφρικής για τους δημοσιογράφους. Δεκαεπτά επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης έχουν δολοφονηθεί από τις αρχές της χρονιάς από δολοφονικές επιθέσεις, απολογισμός που είναι ο βαρύτερος από το 2009, όταν είχαν δολοφονηθεί εννέα, σύμφωνα με την οργάνωση.
Η Σομαλία δεν έχει αποτελεσματική κεντρική κυβέρνηση και βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο μετά την πτώση του πρώην προέδρου Σιάντ Μπαρέ το 1991. Η απουσία του κράτους ευνόησε την εμφάνιση πολεμάρχων, ισλαμιστικών κινημάτων και ομάδων πειρατών, ενώ κλιμάκωσε τις συγκρούσεις μεταξύ φυλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση