GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με κοινές μετοχές η ανακεφαλαιοποίηση

Οι ελληνικές τράπεζες που θέλουν να παραμείνουν ανεξάρτητες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους από το ΤΧΣ, οφείλουν να εκδώσουν κοινές μετο...


Οι ελληνικές τράπεζες που θέλουν να παραμείνουν ανεξάρτητες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους από το ΤΧΣ, οφείλουν να εκδώσουν κοινές μετοχές που θα καλύπτουν τουλάχιστον το 6% από το 9% που πρέπει να συγκεντρώσουν συνολικά ως δείκτη ιδίων κεφαλαίων (Core Τier 1), είπαν τραπεζικές πηγές τη Δευτέρα.
“Θα πρέπει να εκδώσουν κοινές μετοχές με Core Tier 1 6%. O ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να καλύψει τουλάχιστον το 10% για να έχει περιορισμένα δικαιώματα ψήφου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)”, είπε μία από τις πηγές στο Reuters.
Οι υφιστάμενοι μέτοχοι των τραπεζών ή και νέοι επενδυτές θα πρέπει να συμμετέχουν στην ανακεφαλαιοποίηση, προκειμένου να αποφευχθεί η κρατικοποίηση των τραπεζών. Εάν καλυφθεί από τους ιδιώτες το 10% των νέων μετοχών που θα εκδοθούν, τότε το ΤΧΣ θα καλύψει το υπόλοιπο ποσοστό αποκτώντας περιορισμένα μόνο δικαιώματα ψήφου.
Το υπόλοιπο 3% του απαιτούμενου Tier 1 θα γίνει με μετατρέψιμους τίτλους (CoCos) που θα αγοραστούν αποκλειστικά και μόνο από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
“Τα CoCos θα έχουν πενταετή διάρκεια. Μετά θα αποπληρώνονται ή θα μετατρέπονται σε κοινές μετοχές. Θα έχουν κουπόνι 7%, με ετήσια αύξηση 0,5% υπό την προϋπόθεση ότι οι τράπεζες είναι κερδοφόρες”, ανέφερε η πηγή.
Εάν το Tier 1 υποχωρήσει κάτω από το 5,125% την επόμενη πενταετία, τα CoCos θα μετατραπούν σε κοινές μετοχές.
“Eάν οι τράπεζες πετύχουν μεγαλύτερη της απαιτούμενης κεφαλαιακή επάρκεια, πάνω από το 9%, και η κεντρική τράπεζα συναινεί, θα μπορούν να αποπληρώσουν τα CoCos νωρίτερα”, σύμφωνα με τις πηγές.
Βάσει του προγράμματος, οι υφιστάμενοι μέτοχοι ή νέοι επενδυτές που θα συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση θα έχουν warrants ως κίνητρο, που θα τους δίνουν τη δυνατότητα να αγοράζουν μετοχές από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
“Τα warrants θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο. Δεν θα μπορούν να ασκηθούν συνέχεια, αυτό θα γίνεται κάθε έξι μήνες”, είπε μία από τις πηγές.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο

  1. ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΑΡ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ.ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ 3%, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤ3 ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΤΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΙ !

    ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟ ΛΑΟΣ, ΕΝΩ ΜΕΤΑ ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΥΣ !

    ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΗΧΗΡΗ ΠΤΩΣΗ, ΕΝΩ Η Χ.Α , ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ 15 %, ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔΟΥΛΑ !
    ΟΙ ΑΝΕΛ ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ ΣΤΟ 10% ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΝΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση