GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η “έφοδος” Πεντάγωνο και τα πικρά συμπεράσματα

Toυ Πέτρου Τρουπιώτη    Είναι πραγματικά απίθανα αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα σχεδόν στην χώρα μας. Είναι όχι απλώς απίθανα, άλλα...

Toυ Πέτρου Τρουπιώτη
   Είναι πραγματικά απίθανα αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα σχεδόν στην χώρα μας. Είναι όχι απλώς απίθανα, άλλα και δείχνουν σε πιο σημείο έχει φτάσει αυτή η κοινωνία άλλα και ποσό έχουν διαλυθεί οι μηχανισμοί της. Όσοι δηλαδή υπήρχαν.
  Η χθεσινή έφοδος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκατόν πενήντα περίπου εργαζομένων στα Ναυπηγεία, που χωρίς ………κανένα πρόβλημα κατάφεραν να μπουν στο προαύλιο του κτιρίου και αν ήθελαν θα έμπαιναν ακόμα και στο κτίριο του ΓΕΣ και γενικότερα στους χώρους του υπουργείου, δείχνει ότι υπάρχει κάποιο λάθος στο όλο σύστημα ασφάλειας του πενταγώνου. Όταν μάλιστα πρόκειται για είσοδο στο κτίριο, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο.
 Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει αποτελεσματικό  σχέδιο προστασίας του χώρου (ή δεν υπάρχει διάθεση εφαρμογής του). Ενός χώρου  που θα έπρεπε να είναι ο καλυτέρα φυλασσόμενος σε όλη την χάρακα αυτό είναι ένα ζήτημα για το όποιο και ευθύνες υπάρχουν και μέτρα πρέπει να λάθουν άμεσα.
 Άλλα το χθεσινό επεισόδιο, που έκανε τον γύρο των τηλεοράσεων σε όλο τον κόσμο, αφήνοντας έτσι την εικόνα ότι η χωρά βρίσκεται σε κατάσταση χάους, έδειξε και μια σειρά ακόμα γεγονότα.
   Πρώτο και κύριο ότι κάποιοι συνδικαλιστές (και κόμματα που βρίσκονται πίσω τους) επιζητούν σύγκρουση και σώου. Αλλιώς δεν εξηγείται το ότι ενώ είχαν ραντεβού καθορισμένο με τον υφυπουργό, αποφάσισαν να κάνουν “ντου” στο κτίριο. Για τηλεοπτικούς και άλλους αντίστοιχους λόγους.
  Δεύτερο, έγινε σαφές ότι κομμάτια τουλάχιστον της αστυνομίας δεν έχουν την δυνατότητα να κρίνουν καταστάσεις και γεγονότα και να πάρουν τα μέτρα τους. Κινούνται πάντα μετά τα γεγονότα, αρά κατασταλτικά και βίαια
Τρίτο, έγινε επίσης σαφέστατο, ότι στο υπουργείο Άμυνας, παρά τα αρκετά γραφεία και υπευθύνους διαχείρισης κρίσεων, δημοσίων σχέσεων και άλλα, σε υπουργούς , υφυπουργούς και αρχηγούς, δεν φαίνεται να υπάρχει στοιχειώδης προετοιμασία για αντιμετώπιση ούτε τόσο απλών καταστάσεων.
 Αλλιώς δεν θα υπήρχε τέτοιο ξάφνιασμα και δεν θα έβγαινε ο ανώτερος αξιωματικός που υπάρχει στην χώρα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, να διαπραγματεύεται με την ντουντούκα στο προαύλιο και μάλιστα να λοιδορείται. Αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτό ήταν θέαμα άξιο των ενόπλων δυνάμεων τότε μάλλον βλέπουν τα πράγματα από λάθος σκοπιά.
Έχουμε όμως και άλλες διαπιστώσεις. Όσο δίκιο και αν έχουν οι εργαζόμενοι που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι έξι μήνες απλήρωτοι και το μέλλον τους είναι σκοτεινό, δεν είναι δυνατόν να κάνουν επίθεση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας Υπάρχουν και κάποια όρια.
 Όπως επίσης δεν είναι δυνατόν βουλευτές κόμματων , εν προκειμένω του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, να πηγαίνουν να συμπαρασταθούν σε όσους  έσπασαν τις πόρτες της εισόδου του Πεντάγωνου και μπήκαν μέσα….
  Όπως επίσης δεν είναι δυνατόν , επειδή η αστυνομία έκανε το νόμιμο καθήκον της, να προσαγάγει στην ασφάλεια, όσους παρανόμως είχαν μπει σε ένα χώρο, να συγκεντρώνονται οι συνδικαλιστές , με …πρώτο τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ και να ζητούν την άμεση απελευθέρωση τους.
 Μάλιστα έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν να συλαμβανονται συνδικαλιστές. Γιατί, οι συνδικαλιστές, είναι υπεράνω του νόμου; Όταν κάνουν παράνομες ενέργειες δεν πρέπει να συλλαμβάνονται;
 Η όλη χθεσινή κατάσταση, ήταν μια εικόνα από το μέλλον , αν δεν καταφέρει η κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά στους τομείς της οικονομίας άλλα και της εφαρμογής των νόμων.
 Ήταν όμως και άλλη μια απόδειξη για το πόσο η χώρα , ζούσε και ζει σε παράλογες συνθήκες. Κι ας μην θέλαμε να το δούμε τόσα χρόνια…
 
ptroupiotis@yahoo.gr

4 σχόλια

  1. Υπερ της καταλυσης ΚΑΘΕ νομιμοτητας ΠΑΝΤΟΥ..
    οι Παρδαλοί Μαοϊκοί Λαθρο λάγνοι μπαχαλάκηδες ΚΟΛΟΙ του ΣΥΡΙΖΑ

    Όλες ανεξαιρέτως οι προβλέψεις σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο μετεκλογικό σκηνικό, επιβεβαιώνονται τις τελευταίες μέρες με τον καλύτερο τρόπο.

    Μετά τα όσα συνέβησαν στην προ ημερών απεργία με πρωταγωνιστές του νεολαίους του Αλέξη, χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε θέση υπέρ των ναυπηγών που έκαναν "ντου" στο Πεντάγωνο.
    ------------------------------
    Τι είπε ο Λαφαζάνης και ποιος ο ρόλος του Φωτόπουλου στα χθεσινά ντροπιαστικά συμβάντα σε Πεντάγωνο και ΓΑΔΑ...

    Η δήλωση Λαφαζάνη: "Αυτήν την ώρα η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει θετικά στα προβλήματα των εργαζομένων και στην ανάγκη ανασυγκρότησης της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα και όχι να καταφεύγει σε πολιτικές παραγωγικής διάλυσης, σε αυταρχισμούς και σε μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στα ναυπηγεία που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και την επιβίωση της χώρας"

    Για όσους δεν αντελήφθησαν τι μας είπε ο Λαφαζάνης, λίγο πολύ υποστηρίζει ότι οι ναυπηγοί μάχονται για την επιβίωση της χώρας κάνοντας εφόδους στο Πεντάγωνο και καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας...

    Περιττό βέβαια να αναφέρουμε πως τόσο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όσο και ο Δημήτρης Στρατούλης, παρέα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκο Φωτόπουλο, έδωσαν το παρών στη διαμαρτυρία αργά το βράδυ έξω από τη ΓΑΔΑ, μαζί με εκατοντάδες επαναστάτες μακρυμάλληδες διαδηλωτές με μπλούζες που είχαν στάμπα του Τσε Γκεβάρα.

    Πόσο τυχαίο είναι άραγε το γεγονός ότι το "ντου" στο Πεντάγωνο έλαβε χώρα μια μέρα μετά τη δήλωση-παρακίνηση του Φωτόπουλου περί καταλήψεων σε υπουργεία, λιμάνια, αεροδρόμια και δημόσια κτήρια;;;
    __________________
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ..αλήτες
    ισλαμοφασίστες κωλάνθρωποι του κερατά, αλλά χρυσοί κρατικοδίαιτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΕΦΟΔΟΣ" ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ. ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΤΜΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΥΟΝΤΑΣ π.χ ΚΑΥΣΙΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΑΑΑΑΑ ΝΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oi συνδικα/λιστες κατεχονται απο ανευθυνοτητα και ασεβια. Ειναι και αυτοι πηγη και αιτια των σημερινων προβληματων. Τα προβατα φυσικα απο πισω ακολουθησαν.
    Σε μια χωρα που δεν υπαρχει σεβασμος στα συμβολα δηλαδη υβρης θα ερθει η καθαρση...εκει να σας δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση