GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οικονομική «χείρα βοηθείας» από το Μεξικό στη Μαδρίτη

Τη στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ισπανία, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στην Ευρωζώνη, για να εξέλθει από την κρ...

Τη στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ισπανία, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στην Ευρωζώνη, για να εξέλθει από την κρίση, εξέφρασε ο εκλεγμένος πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, προτρέποντας τους Ισπανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα του.
«Γνωρίζουμε την κρίσιμη στιγμή της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Ισπανία. Θέλω να μιλήσω με τις ισπανικές αρχές και να τις ενημερώσω για το ενδιαφέρον της χώρας μου να προσφέρει τη στήριξη και την αλληλεγγύη της, ως αδελφή χώρα της Ισπανίας», τόνισε ο Πένια Νιέτο στη διάρκεια συνάντησής του με Ίβηρες επιχειρηματίες.
Ο νεοεκλεγείς Μεξικανός πρόεδρος, ο οποίος πρόκειται να έχει συνάντηση με τον συντηρητικό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, και τον βασιλέα Χουάν Κάρλος Β’, πρόκειται να συζητήσει μαζί τους «τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να υποστηρίξουμε και να βοηθήσουμε την Ισπανία».
Η Ισπανία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο επενδυτή στο Μεξικό, με συνολικό ποσό που φθάνει περίπου τα 35 δισ. ευρώ, μετά τις ΗΠΑ.
Ο Ενρίκε Πένια Νιέτο κάλεσε τους επικεφαλής των ισπανικών επιχειρήσεων να επενδύσουν στη μεξικανική οικονομία, ιδίως στον τομέα της ενέργειας, όπου το μεξικανικό κράτος αποβλέπει μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, μολονότι το ίδιο θα κατακρατήσει την πλειοψηφία στον τομέα των υδρογονανθράκων.
Ο Μεξικανός μελλοντικός ηγέτης θα παραμείνει στην Ισπανία για 24 ώρες έπειτα από τη μετάβασή του στο Βερολίνο για επαφές με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση