GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δε συμμετέχει η ΕΚΤ σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Τέλος στα σενάρια για κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ βάζει το μέλος του διευθυντηρίου της τράπεζας κ. Μ. Κερέ. Οκ. Κ...

Τέλος στα σενάρια για κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ βάζει το μέλος του διευθυντηρίου της τράπεζας κ. Μ. Κερέ. Οκ. Κερέ απέκλεισε οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα απόι την ΕΚΤ, ενώ για την Ιταλία και την Ισπανία, δηλώνει ότι θα ισχύσουν αυστηροί όροι, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο κ. Κερέ δήλωσε ότι «εάν οι χώρες της ΕΕ συμφωνήσουν να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο, θα πρέπει οι ίδιες να δουν που θα βρουν τα απαιτούμενα χρήματα για αυτό».
Μιλώντας στην εφημερίδα «Die Welt» o κ. Κερέ προσέθεσε ότι η ΕΚΤ ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της διασφαλίζοντας ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, εφόσον εκείνες είναι φερέγγυες και μπορούν να προσφέρουν επαρκείς εγγυήσεις. «Αλλά θα πρέπει να είναι σαφές ότι η ΕΚΤ δεν χρηματοδοτεί κράτη με την εκτύπωση νέου χρήματος, ούτε απευθείας ούτε έμμεσα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση