GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στουρνάρας: Τον Νοέμβριο η εκταμίευση της δόσης

Θετική είναι η αποτίμηση από τη σημερινή επίσκεψη της Αγκελα Μέρκελ, αλλά και από τις επαφές της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Eurogrou...


Θετική είναι η αποτίμηση από τη σημερινή επίσκεψη της Αγκελα Μέρκελ, αλλά και από τις επαφές της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Eurogroup, όπως δήλωσε απόψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε ενημερωτική συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Η επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής «είναι πάνω στο τραπέζι» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Στουρνάρας, επαναλαμβάνοντας ότι για να γίνει αυτό απαιτούνται χρήματα, τα οποία δεν είναι δύσκολο να βρεθούν.
Οπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ αναμένεται τον Νοέμβριο.
Από εκεί και πέρα «έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας» πρόσθεσε ο ίδιος. Ερωτηθείς ακόμα αν μπορεί να μεσολαβήσει η καγκελάριος Μέρκελ, ώστε να υπάρξει μια θετική έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα, ο κ.Στουρνάρας είπε ότι η κ.Μέρκελ περιμένει να δει πρώτα την έκθεση, αλλά σημείωσε με νόημα ότι και επεσήμανε ότι «οι πολιτικές αποφάσεις από πολιτικούς λαμβάνονται στο τέλος».

2 σχόλια

  1. Γιάννη εγώ που δεν έχω τώρα πάρω την δόση μου ως πρεζάκια που με κάνετε τι να κάνω μεχρι τότε; ΝΑ ΚΛΈΨΩ; ΝΑ ΣΚΟΤΏΣΩ; ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΠΑΓΩΓΉ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΣ; ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΉΣΩ; Η ΝΑ ΓΊΝΩ ΑΝΘΡΩΠΙΝΉ ΒΟΜΒΑ ΝΑ ΓΑΜΉΣΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ;

    Γιάννη πονάω θέλω την δόση μου !!!ΑΑΑ Η ΑΕΚ ΘΑ ΠΆΡΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΞΕΡΕΙΣ;

    Ο ΒΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ...ΡΕ ΟΣΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ 1 ΤΡΙΣ ΟΦ ΣΟΡ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ , ΚΑΙ ΜΠΟΥΝΕ ΔΑΣΜΟΊ....


    ΦΑΓΕ: Μεταφορά έδρας στο εξωτερικό…

    09/10/2012 17:58

    Την ώρα που κόμματα και δημοσιογράφοι αναλώνονται στα περί επιτυχίας της επίσκεψης της Μέρκελ ή στο αντίθετο, όλα όμως σε επικοινωνιακό επίπεδο, η ουσία είναι αλλού.

    Μία μεγάλη ελληνική εταιρεία, η ΦΑΓΕ, έπειτα από απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, θα μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η δημιουργία της FAGE International, η οποία θα έχει ρόλο μητρικής εταιρείας. Η ΦΑΓΕ Dairy Industry θα είναι πλέον η ελληνική θυγατρική, ενώ τις δραστηριότητες στην αγορά του Λουξεμβούργου θα αναλάβει η FAGE Luxembourg S.a.r.l.

    Κι όλα αυτά για να μπορέσει να ανταγωνιστεί στο πλαίσιο της παγκόσμιας αγοράς. Με άλλα λόγια το Λουξεμβούργο προφανώς προσφέρει καλύτερο κλίμα για τις επιχειρήσεις, καταφέρνοντας να προσελκύσει άμεσες ξένες επενδύσεις. Για να μην αναφερθούμε στο ότι η εταιρία θα… ντιρμπλάρει και το καθεστώς τεράστιας επιχειρηματικής αβεβαιότητας για το ποιος θα ξυπνήσει στραβά το πρωί και θα αποφασίσει να ρίξει το ένα ή το άλλο χαράτσι.

    Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο στην επιχειρηματικότητα από το να μην μπορείς στοιχειωδώς να προβλέψεις το επιχειρηματικό περιβάλλοον που καλείσαι να αντιμετωπίσεις… Κι όλα αυτά (η αδυναμία υποστήριξης ελληνικών εταιρειών κι επιχειρήσεων) την στιγμή που η Α. Μέρκελ έχει επαφές με επιχειρηματίες και τραπεζίτες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

    Ο ΒΛΑΚΑΣ.. αντιγράφει απο mx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση