GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο συρο-τουρκικό επεισόδιο για έναν… επιβάτη

Τον κατέβασαν από πτήση Μόσχα – Δαμασκός για «παράνομο φορτίο»   Τούρκοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν έναν Σύρο επιβάτη του αεροσκά...

Τον κατέβασαν από πτήση Μόσχα – Δαμασκός για «παράνομο φορτίο»
 
Τούρκοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν έναν Σύρο επιβάτη του αεροσκάφους της Syrian Air ότι μετέφερε «παράνομο φορτίο» στην πτήση από τη Μόσχα προς τη Δαμασκό.
Η Συρία κατηγόρησε την Άγκυρα, η οποία ανάγκασε το αεροπλάνο να προσγειωθεί στην τουρκική πρωτεύουσα, για «εχθρική συμπεριφορά» και ζήτησε να επιστραφούν τα εμπορεύματα που κατασχέθηκαν.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι το φορτίο κατασχέθηκε. «Υπήρχε παράνομο φορτίο στο αεροπλάνο, το οποίο θα έπρεπε να είχε δηλωθεί» τόνισε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολία.
Δεν ξεκαθάρισε εάν βρέθηκαν όπλα στο αεροπλάνο, αλλά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι κούτες που κατασχέθηκαν περιλάμβαναν εξοπλισμό στρατιωτικής επικοινωνίας.
Ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι η Άγκυρα, η οποία έχει επιβάλει εμπάργκο όπλων στη Συρία, θα συνεχίσει να ερευνά τα συριακά αεροσκάφη που πετούν πάνω από τον εναέριο χώρο της.
Έντονη ήταν η αντίδραση της Συρίας και της Ρωσίας.
Η αναχαίτιση του αεροπλάνου αποτελεί «εχθρική και επιλήψιμη συμπεριφορά» και «μια επιπλέον ένδειξη της εχθρικής πολιτικής που διεξάγεται από την κυβέρνηση του (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν που [...] φιλοξενεί (τους αντάρτες) και βομβαρδίζει το συριακό έδαφος» αναφέρει το συριακό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Η Δαμασκός ζήτησε, επίσης, από την Άγκυρα να επιστρέψει όλα τα εμπορεύματα που κατάσχεσε από το αεροπλάνο.
«Η συριακή κυβέρνηση ζητά από τις τουρκικές αρχές να αποδώσουν πλήρως και άθικτο το περιεχόμενο του αεροπλάνου, γνωρίζοντας πως οι αρχές επιθεώρησαν το αεροπλάνο, κακομεταχειρίσθηκαν το πλήρωμα και έθεσαν υπό κράτηση τους επιβάτες για πολλές ώρες» προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας.
Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα την Πέμπτη η διευθύντρια της εταιρείας Syrian Air, «οι τουρκικές αρχές επιτέθηκαν στο πλήρωμα πριν επιτρέψουν στο αεροπλάνο να απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Άγκυρας».
Δεν διευκρίνισε τη φύση της επίθεσης, είπε ωστόσο πως αυτή έγινε αφού το πλήρωμα «αρνήθηκε να υπογράψει (ένα χαρτί που έγραφε) ότι το αεροπλάνο έκανε κατεπείγουσα προσγείωση».
Εξηγήσεις από τη Τουρκία ζήτησε και η Μόσχα, λέγοντας ότι η Άγκυρα έθεσε σε κίνδυνο τους επιβάτες της πτήσης.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση