GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αναγκαία η επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος»

«Αν κάποιοι πολλοί δεν θεωρούν σημαντική την αλληλεγγύη, τότε θα πρέπει να έχουν να κάνουν με όλες τις οικονομικές συνέπειες», τόνισε σε...

«Αν κάποιοι πολλοί δεν θεωρούν σημαντική την αλληλεγγύη, τότε θα πρέπει να έχουν να κάνουν με όλες τις οικονομικές συνέπειες», τόνισε σε δηλώσεις του ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος, μιλώντας στην εφημερίδα «Κουρίρ», επισήμανε ότι θα υποστηρίξει τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Αυστριακός καγκελάριος θα ταχθεί υπέρ των κοινών εγγυήσεων του χρέους και υπέρ της τραπεζικής ενοποίησης, προτάσεις που υποστηρίζονται από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τον επικεφαλής του Γιουρογκρούπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο αυστριακός καγκελάριος, ωστόσο, εκτιμά πως η εφαρμογή της ευρωπαϊκής εποπτείας των τραπεζών θα διαρκέσει περισσότερο από δύο μήνες.
Επανειλημμένα, τις τελευταίες εβδομάδες, ο καγκελάριος έχει υποστηρίξει την ανάγκη παράτασης του χρόνου υλοποίησης της δημοσιονομικής εξυγίανσης από την Ελλάδα, διακηρύσσοντας χαρακτηριστικά ότι στους Έλληνες πρέπει να δοθεί «ανάσα», ενώ πρόσφατα, σε συνδιάσκεψη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, τάχτηκε δυναμικά κατά ενός ενδεχόμενου αποκλεισμού της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και κατήγγειλε, χωρίς να τους κατονομάσει, πως είναι «τσαρλατάνοι», εκείνοι που ζητούν μια έξοδο της Ελλάδας.
Σύμφωνα με σημερινό άρθρο της εφημερίδας, αυτή η θέση του κ. Φάιμαν επιβεβαιώνεται από μια νέα έρευνα του γερμανικού «Ιδρύματος Μπέρτελσμαν», για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με την οποία, μια τέτοια έξοδος θα μπορούσε να προκαλέσει «πυρκαγιά μεγάλης έκτασης» που θα περιλάμβανε όχι μόνον την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά την παγκόσμια οικονομία. Σε μια τέτοια περίπτωση, η πλούσια Γερμανία θα πρέπει να αντιμετωπίσει κατόπιν, μέχρι το 2020, ζημίες ύψους 137 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση