GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταιγισμός φημών για νέα επιδείνωση της υγείας του Φιντέλ Κάστρο

Μήνυμά του χωρίς εικόνα μετέφεραν οι κουβανικές αρχές   Μήνυμα από τον Φιντέλ Κάστρο μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ στην Κούβα, καθώ...

Μήνυμά του χωρίς εικόνα μετέφεραν οι κουβανικές αρχές
 
Μήνυμα από τον Φιντέλ Κάστρο μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ στην Κούβα, καθώς οργιάζουν φήμες για την υγεία του από την περασμένη εβδομάδα. Δεν δόθηκε όμως στη δημοσιότητα καμία εικόνα του 86χρονου ιστορικού ηγέτη.
Ο Φιντέλ έχει να κάνει δημόσια εμφάνιση από τον περασμένο Μάρτιο, όταν συναντήθηκε με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ στη διάρκεια επίσκεψης του Ποντίφικα στην Κούβα.
Η συνήθης τακτική αρθρογραφία του Κάστρο σε εφημερίδες, και οι σκέψεις του που δίνονταν στη δημοσιότητα, σταμάτησαν ξαφνικά, τον Ιούνιο.
Αλλά η σιωπή του μετά την επανεκλογή του στενού συμμάχου του Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα, τον Οκτώβριο, οδήγησε πολλούς από τους αντιπάλους του να αναρωτηθούν αν ο Κάστρο είναι πάλι σοβαρά άρρωστος ή, ίσως, νεκρός.
«Ο Κομαντάντε είναι καλά, ακολουθεί το καθημερινό του πρόγραμμα, διαβάζει, ασκείται», είπε στα κουβανέζικα ΜΜΕ ο Αλεξ Κάστρο, ένας από τους γιούς του Φιντέλ, για να διασκεδάσει τη φημολογία για την κακή κατάσταση της υγείας του πατέρα του.
Ο Κάστρο δεν ανέρρωσε ποτέ πλήρως από επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, για κάποια πάθηση η οποία παραμένει άγνωστη, το 2006. Δύο χρόνια αργότερα, τον διαδέχθηκε επισήμως ο αδελφός του Ραούλ Κάστρο.
Στο μήνυμα, την Τετάρτη, ο Φιντέλ φέρεται να συνεχάρη γιατρούς που αποφοίτησαν από μια ιατρική σχολή στην Κούβα, στην 50ή επέτειο από την ίδρυσή της.
Το μήνυμα αναφέρει και την 50ή επέτειο, αυτή την εβδομάδα, από την κρίση των πυραύλων στην Κούβα, και την έξοδο γιατρών από την Κούβα μετά την επανάσταση του 1959.
Την Τρίτη η κυβέρνηση της Κούβας ανακοίνωσε την άρση κάποιων περιορισμών για τους Κουβανούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση