GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Θρίλερ» μέχρι την Ολομέλεια

Σε αναμμένα κάρβουνα είναι το Μεγάρου Μαξίμου λόγω της άρνησης της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει το σκέλος των μέτρων για τις ανατροπές στις ε...



Σε αναμμένα κάρβουνα είναι το Μεγάρου Μαξίμου λόγω της άρνησης της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει το σκέλος των μέτρων για τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.
Η ημερομηνία-«κλειδί» για την ελληνική υπόθεση είναι η 12η Νοεμβρίου, καθώς στο τακτικό Eurogroup εκείνης της ημέρας αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, όπως επισήμανε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Ωστόσο μέχρι την καθοριστική εκείνη μέρα θα έχουν προηγηθεί δύο συσκέψεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενδεικτικό της δυσκολίας της ελληνικής εξίσωσης, αλλά και της πρόθεσης των εταίρων να εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια για διαπραγμάτευση γύρω από το ελληνικό ζήτημα.
Ο νέος σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει ότι το πολυνομοσχέδιο με τις νέες δημοσιονομικές περικοπές, τα εργασιακά και τις διαρθρωτικές αλλαγές θα εισαχθεί, ως ένα άρθρο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και θα ψηφιστεί δύο ημέρες αργότερα, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.
Μέχρι τότε ο κ. Σαμαράς θα αναμένει από τη ΔΗΜΑΡ να επανεξετάσει τη στάση της, ενδεχομένως και την τελευταία μέρα της ψήφισης του πακέτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων της Τρίτης, το ίδιο μήνυμα για την ύστατη ευκαιρία της ΔΗΜΑΡ μετέφερε ο πρωθυπουργός τηλεφωνικά στον κ. Κουβέλη.
Υπάρχει ωστόσο και το σενάριο της μετάθεσης της συζήτησης και προώθησης των εργασιακών σε ύστερο χρόνο για να υπάρξει άρση του πολιτικού αδιεξόδου στην Ελλάδα.
Όμως και σε αυτό το θέμα, υπάρχει εμπλοκή από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που αρνείται να συζητήσει το ενδεχόμενο της μετάθεσης των εργασιακών, για τα οποία επιμένει ότι είναι ο μοχλός εκκίνησης της ανάπτυξης.
Συνάντηση Κουβέλη- Βρούτση
Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε δίωρη συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τη διαφωνία της ΔΗΜΑΡ στις απαιτούμενες από την τρόικα αλλαγές στα εργασιακά.
Υπήρξε εκτενής συζήτηση και ενημέρωση για το σύνολο των εργασιακών θεμάτων που έχουν τεθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και όσων έχουν συμφωνηθεί με την υπογραφή των δύο μνημονίων.
Στη συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο της συνάντησής του.
«Η διαπραγμάτευση και η διαβούλευση είναι μία διαρκής έννοια, η οποία όπως καταλαβαίνετε, πάντα θα συνεχίζεται όσο η δημοσιονομική ελευθεριότητα της χώρας δεν υπάρχει» είπε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
Ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει αν εξακολουθεί ο Φώτης Κουβέλης να αρνείται τις αλλαγές στα εργασιακά λέγοντας: «Αυτά είχα να σας πω μέχρι τώρα».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ συνεδριάζει εκ νέου το μεσημέρι στη 1.
Τι γίνεται στο ΠΑΣΟΚ
Εξαιρετικά κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το μεσημέρι της Τρίτης.
Ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» για τον έτερο κυβερνητικό εταίρο αποτελεί το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.
Τουλάχιστον πέντε βουλευτές (Γ.Δριβαλέγκας, Μ.Μπόλαρης, Θ.Μωραΐτης, Χρ.Αηδόνης, Θεοδώρα Τζάκρη) από την περασμένη εβδομάδα έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους, ότι δηλαδή αν δεν υπάρξει κάποια μορφή ελέγχου της διαφάνειας των συμβάσεων, δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δώσει εντολή στους στενούς συνεργάτες του να προτείνουν στον κ. Στουρνάρα να έρχονται οι τελικές συμβάσεις στη Βουλή για κύρωση, μια διευθέτηση με την οποία συμφωνούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι η τρόικα.
Οι βουλευτές αναμένουν να δουν τη στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχουν στείλει όμως το μήνυμα στην Ιπποκράτους ότι αν δεν γίνουν σωστοί χειρισμοί, τότε δεν θα ψηφίσουν τη ρύθμιση για τις αποκρατικοποιήσεις.
Πηγή: epikaira.gr

1 σχόλιο

  1. για το καλο της πατριδας!!!!

    στο τελος ολα θα ψηφιστουν.
    αλλιως θα πεσει η κυβερνηση και
    κανεις απο τους συγκυβερνωντες βολευτες δε γουσταρει εκλογες...
    δεν ειναι εποχες να πεταλωνεις τζιτζικια με τετοια ανεργια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση