GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Τα Δυτικά Βαλκάνια έχουν λαμπρό μέλλον»

Στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, βρίσκονται τα Δυτικά Βαλκάνια, δήλωσε ο αναπληρωτής υφυπου...

Στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, βρίσκονται τα Δυτικά Βαλκάνια, δήλωσε ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται πολύ στενά με τους Ευρωπαίους σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ντνέβνι Άβαζ» του Σαράγεβο, ο κ. Ρίκερ, υπογράμμισε, επίσης, ότι «οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το μέλλον είναι στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ολοκλήρωση και ότι καμία από τις χώρες που επιλέγουν την πορεία αυτή δεν πρέπει να μείνει παραμελημένη. Τα δυτικά Βαλκάνια έχουν λαμπρό μέλλον.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη τόνισε ότι στο επίκεντρο της προσοχής στις ΗΠΑ ήταν η εκλογική διαδικασία στη Σρεμπρένιτσα. Ο κ. Ρίκερ σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι ο δήμαρχος της Σρεμπρένιτσα θα πρέπει να εργαστεί για ολόκληρη την κοινότητα, ώστε να προωθηθεί η συμφιλίωση.
«Αναμένουμε να ενθαρρύνει την επιστροφή των προσφύγων, να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των πολιτών και να επικεντρωθεί στις οικονομικές προκλήσεις», πρόσθεσε.
Ο κ. Ρίκερ τόνισε ότι είναι δυσαρεστημένος για την καθυστέρηση στη διαδικασία ένταξης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στο ΝΑΤΟ, σημείωσε, ωστόσο, ότι οι ΗΠΑ με τους Ευρωπαίους εταίρους θα ασχοληθούν με τα ζητήματα αυτά, ώστε να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό οι στόχοι που έχουν τεθεί.

1 σχόλιο

  1. Αν "έχουν λαμπρό μέλλον» !

    Απο δω περνα προς Ευρωπη η παραγωγή του Αφγανιστάν

    Εδώ ειναι τα περασματα των δουλεμπορων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση