GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία: Εννέα νεκροί σε συγκρούσεις στρατού και Κούρδων ανταρτών

Η Αγκυρα θεωρεί πως η Συρία υποδαυλίζει τη δράση του ΡΚΚ Οι συγκρούσεις ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και στο PKK εντάθηκαν από το ...

Η Αγκυρα θεωρεί πως η Συρία υποδαυλίζει τη δράση του ΡΚΚ
Οι συγκρούσεις ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και στο PKK εντάθηκαν από το περασμένο καλοκαίρι.
 
Άνδρες των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκότωσαν έξι Κούρδους αντάρτες σε μάχες στη νοτιοανατολική Τουρκία τη Δευτέρα, στη διάρκεια επιδρομής με υποστήριξη ελικοπτέρων σε καταυλισμό.
Ένας στρατιώτης και ένας χωρικός επίσης σκοτώθηκαν στις ανταλλαγές πυρών που ακολούθησαν στην περιοχή Τσουκούρτζα στην επαρχία Χακαρί, που συνορεύει με το Ιράν, ανέφεραν ακόμη οι τουρκικές πηγές ασφάλειας.
Τραυματίες είναι τέσσερις στρατιώτες και ένας Κούρδος αντάρτης.
Σε άλλο περιστατικό, στην επαρχία Μαρντίν, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις από έκρηξη βόμβας κατά του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν.
Οι συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και στο PKK εντάθηκαν το καλοκαίρι, εξέλιξη που η Άγκυρα λέει πως συνδέεται με το χάος στη Συρία.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορήσει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ότι εξοπλίζει τους Κούρδους αυτονομιστές και γενικά καλύπτει τη δράση τους.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση