GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φλόριντα: Νεαρός αμερικανός πεθαίνει μετά από διαγωνισμό εντομοφαγίας

Εφαγε 30 κατσαρίδες, 30 σκουλήκια και 100 σαραντα ποδαρούσες. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών ...

Εφαγε 30 κατσαρίδες, 30 σκουλήκια και 100 σαραντα ποδαρούσες.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών τα έντομα είναι ζωτικής σημασίας για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού της Γης (φωτ.αρχείου).
 
Σε τραγωδία εξελίχθηκε ένας διαγωνισμός κατάποσης εντόμων στη Φλόριντα, όταν ο νικητής του διαγωνισμού εντόμων έχασε τη ζωή του λίγη ώρα αφότου έφαγε 30 κατσαρίδες, 30 σκουλήκια και 100 σαρανταποδαρούσες.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή σε κατάστημα ερπετών στην παραλία Ντίρφιλντ, 40 μίλια βόρεια του Μαϊάμι, με τη συμμετοχή 30 ατόμων και έπαθλο έναν πύθωνα.
Ο 32χρονος Εντουαρντ Αρτσμπολντ είχε μόλις καταλάβει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό και φωτογραφιζόταν με τον πύθωνα που κέρδισε ως έπαθλο για την κατάκτηση της πρωτιάς, όταν έκανε εμετό, έχασε τις αισθήσεις του, κατέρρευσε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη αργά.
Οι γιατροί δεν έχουν καταλήξει ακόμα για τα ακριβή αίτια του θανάτου του, καθώς όπως υποστηρίζουν τα συγκεκριμένα έντομα δεν είναι μολυσμένα με βακτήρια ή άλλους παθογόνους οργανισμούς αφού μεγάλωναν σε ελεγχόμενο περιβάλλον και προορίζονταν για τα ερπετά. Επίσης δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως κανένας άλλος διαγωνιζόμενος δεν αρρώστησε μετά την εντομοφαγία.
Πριν την έναρξη του διαγωνισμού όλοι οι συμμετέχοντες υπέγραψαν ότι αποδέχονται την ευθύνη για τη συμμετοχή τους στον ανορθόδοξο αυτό διαγωνισμό. Οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα της αυτοψίας για να ανακοινώσουν την αιτία θανάτου.
Πάνω από 1.000 είδη εντόμων καταναλώνονται παγκοσμίως, με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών να τονίζει πως τα έντομα είναι ζωτικής σημασίας για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού της Γης, ωστόσο, λόγω του αποκρουστικού της όψεώς τους, σπάνια εντάσσονται στη δίαιτα πολλών Δυτικών χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση