GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παράδοση Ελληνικής Σημαίας στον Σύρου Δωρόθεο Β’

Προ του πέρατος της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας  στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου Ερμουπόλεως, ο τελευταίος  επιζών του Συνδέσμου...


Προ του πέρατος της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας  στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου Ερμουπόλεως, ο τελευταίος  επιζών του Συνδέσμου Αναπήρων  Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Σύρου κ. Μαρίνος Ρηγούτσος, συνοδευόμενος από τους δύο γιούς του, παρέδωσε ως παρακαταθήκη στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ και δι’ αυτού προς την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, προς φύλαξη, την ιστορική σημαία του Συνδέσμου, φέρουσα ημερομηνία 1931.
Ο Σεβασμιώτατος, καταφανώς συγκινημένος, στη προσλαλιά αναφέρθηκε αρχικά στην ιστορία της σημαίας, από των αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση της Εθνοσυνελεύσεως της Επιδαύρου, της 1ης Ιανουαρίου 1822, με την οποία υιοθετήθηκε και καθιερώθηκε ενιαίος τύπος σημαίας για τον Αγώνα και καθορίστηκε ο τύπος των σημαιών των δυνάμεων ξηράς, πολεμικού και εμπορικού ναυτικού, στο Διάταγμα του 1864, με το οποίο καθιερώθηκε η Ελληνική Πολεμική Σημαία, και  τέλος στο Διάταγμα 855 του 1987, περί Εθνικής σημαίας, πολεμικών σημαιών και διακριτικού σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Και τόνισε: «Κάθε φορά, που  ο Έλληνας βλέπει τη σημαία να κυματίζει στον ιστό της, ο οποίος, συνήθως, στέφεται από τον Τίμιο Σταυρό, αισθάνεται τους παλμοὐς της καρδιάς των προγόνων του, αλλά και όλων εκείνων, που συναπαρτίζουν ανά τους αιώνες το Γένος των Ελλήνων».
Απευθυνόμενος προς τον κ. Ρηγούτσο, αφού πρώτα τον ευχαρίστησε, τον διαβεβαίωσε ότι παραλαμβάνει ως πολύτιμη παρακαταθήκη την ιστορική αυτή σημαία, που πάνω της φέρει την ιερά μνήμη, τα δάκρυα και το αίμα, τον αγώνα και την αγωνία και τα ανδραγαθήματα των προγόνων μας, που πολέμησαν στα βουνά της Πίνδου και της Αλβανίας, κρατώντας ψηλά τη σημαία των ιδανικών, της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας.
«Θεωρώ», πρόσθεσε, «την ημέρα αυτή ιδιαίτερα ιστορική, τόσο για την Ιερά Μητρόπολη, όσο και για την Αρχιερατεία μου,  και ξεχωριστό προσωπικό προνόμιο να παραλαμβάνω την τιμημένη Σημαία του Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Σύρου, η οποία θα τεθεί εντός ειδικής προθήκης στον ιστορικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου των Ψαριανών και θα προπορεύεται της παρελάσεως της 28ης Οκτωβρίου, φερομένη από νέους του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, ύστερα από σχετική εισήγησή μου, που πρόθυμα υιοθέτησαν ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σύρου και ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, ώστε να μην υποσταλεί ποτέ.
Η δε συγκίνησή μου καθίσταται μεγαλύτερη, καθώς ενθυμούμαι ότι ο εκ μητρός πάππος μου έπεσε για την τιμή και την ελευθερία της Πατρίδας το Μάρτιο του 1941 στα Αλβανικά βουνά.»
Στη συνέχεια, παρέλαβε τη σημαία, αφού προηγουμένως την ασπάστηκε, και επέδωσε στον κ. Μαρίνο Ρηγούτσο το Μετάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως, το Σταυρό της Οσίας Μεθοδίας, τιμώντας δι’ αυτού και τα προοδοιπορήσαντα μέλη του Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Σύρου.
Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Πουσαίος απένειμε στον κ. Ρηγούτσο ειδική τιμητική πλακέττα.
Τέλος, το εκκλησίασμα, ύστερα από προτροπή του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, φέροντος εις χείρας του τη σημαία, έψαλε τον Εθνικό Ύμνο.
 Παράδοση Ελληνικής Σημαίας στον Σύρου Δωρόθεο Β

 Παράδοση Ελληνικής Σημαίας στον Σύρου Δωρόθεο Β
 Παράδοση Ελληνικής Σημαίας στον Σύρου Δωρόθεο Β



Πηγή:romfea.gr

1 σχόλιο

  1. Η ΔΗΜΑΡ, ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΗ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ- ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΘΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ.

    Η ΝΔΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΛΕΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΡΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ !

    Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ( ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΝΗΚΕ ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ), ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΤΑΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΔ, ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΑ 18 ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΖΑΠΠΕΙΟΥ.

    Ο ΛΑΟΣ, ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΠΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΑΝ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΓΚΕΛΩΝ, Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ, Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΩΝ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ! ΠΡΙΒΕ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ( ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ! ), ΠΡΙΒΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΚΡΥΨΙΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ "ΚΛΕΦΤΕΣ" ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΑΡΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ, ΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ! ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ, ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ !

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΦΑΝΗΚΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΣΙΤΗΣ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΑΛΑ, ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΠΟΥ "ΓΛΕΙΦΕΙ" ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ! ΟΥΤΕ, ΟΜΩΣ, Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΗ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΑΦΩΝΙΑ ΤΗΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση