GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Βρετανία ζητεί τα λεφτά από τους εγγυητές της αποφυλάκισης του Ασάνζ

Ζητεί περισσότερα από 100.000 ευρώ για την παραβίαση των όρων   Βρετανικό δικαστήριο διέταξε τα πρόσωπα που ανέλαβαν εγγυητές τ...

Ζητεί περισσότερα από 100.000 ευρώ για την παραβίαση των όρων
 
Βρετανικό δικαστήριο διέταξε τα πρόσωπα που ανέλαβαν εγγυητές της υπό όρους αποφυλάκισης του Τζούλιαν Ασάνζ (μεταξύ τους είναι και ένας νομπελίστας) να καταβάλουν 93.500 λίρες (115.000 ευρώ) αφού ο ιδρυτής του WikiLeaks κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.
«Δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν το καθήκον τους και να διασφαλίσουν ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ θα παραδοθεί», εξήγησε ο δικαστής Χάουαρντ Ριντλ.
Καθορίζοντας τους όρους της υπό όρους απελευθέρωσης του Τζούλιαν Ασάνζ τον Δεκέμβριο του 2010, η Δικαιοσύνη «είχε εκτιμήσει ότι υπήρχαν ουσιώδεις λόγοι να πιστεύεται ότι ο κατηγορούμενος θα διαφύγει και ότι ο κίνδυνος δεν θα μπορούσε να αναληφθεί, παρά μόνο με αντάλλαγμα αυστηρούς όρους, όπως η καταβολή εγγύησης», πρόσθεσε.
Υπενθύμισε τέλος ότι «οι άνθρωποι που πληρώνουν μια εγγύηση δεσμεύονται να χάσουν ένα χρηματικό ποσό, αν ο κατηγορούμενος δεν παραδοθεί όπως είχε ζητηθεί».
Συνολικά εννέα άτομα, συμπεριλαμβανομένων του τιμημένου με το Νόμπελ Ιατρικής Τζον Σούλστον και του Βον Σμιθ, φίλου του Ασάνζ που τον φιλοξένησε για περισσότερο από ένα χρόνο στην έπαυλη του, πρέπει να πληρώσουν 93.500 λίρες, ενώ η κατάθεση εγγύησης είχε αρχικά οριστεί σε 140.000 λίρες.
Όμως και άλλες προσωπικότητες όπως ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς έχασαν την εγγύηση των 200.000 στερλινών που είχαν καταβάλει για την υπό όρους αποφυλάκιση του Τζούλιαν Ασάνζ.
Ο Τζούλιαν Ασάνζ παραβίασε την υπό όρους αποφυλάκιση του καταφεύγοντας στα μέσα Ιουνίου στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, ενώ αναμενόταν να εκδοθεί στη Σουηδία, η οποία τον καταζητεί για υπόθεση πιθανολογούμενου βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης. Από τότε παραμένει στο κτίριο της πρεσβείας καλυπτόμενος από το γεγονός ότι πρόκειται για έδαφος ξένης χώρας και δεν είναι δυνατόν να μπουν οι Βρετανοί αστυνομικοί.
Ο 41χρονος Αυστραλός δηλώνει πως φοβάται ότι θα μπορούσε τελικά να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν εξοργιστεί από τη δημοσίευση από το Wikileaks εκατοντάδων χιλιάδων απόρρητων εγγράφων, και να καταδικαστεί στην ποινή του θανάτου.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση