GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην τουρκική βουλή οι αεροπορικές επιθέσεις κατά του ΡΚΚ

Να ανανεώσει για ένα χρόνο το «πράσινο φως» για την πραγματοποίηση επιδρομών εναντίον των θέσεων των Κούρδων ανταρτών στο ιρακινό έδαφ...

Να ανανεώσει για ένα χρόνο το «πράσινο φως» για την πραγματοποίηση επιδρομών εναντίον των θέσεων των Κούρδων ανταρτών στο ιρακινό έδαφος ζήτησε σήμερα από το τουρκικό κοινοβούλιο η κυβέρνηση της χώρας, ενώ αναζωπυρώνονται οι μάχες ανάμεσα στο στρατό και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).
Το κυβερνητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κατέθεσε επισήμως αίτημα στο τουρκικό κοινοβούλιο, το οποίο θα συζητηθεί κατά προτεραιότητα στη διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής συνόδου που αρχίζει σήμερα, μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο κοινοβουλευτική πηγή.
Από το 2007, το κοινοβούλιο εγκρίνει τακτικά αυτά τα κυβερνητικά αιτήματα που επιτρέπουν στον τουρκικό στρατό να βομβαρδίζει τα κρησφύγετα του PKK στο ιρακινό έδαφος και να επεμβαίνει αν είναι απαραίτητο με χερσαίες δυνάμεις.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η αεροπορία της Άγκυρας βομβάρδισε πολλές θέσεις των Κούρδων αυτονομιστών στο έδαφος του γειτονικού Ιράκ.
Η υφιστάμενη έγκριση από το κοινοβούλιο λήγει στις 17 Οκτωβρίου.
Η κουρδική σύγκρουση έχει αναζωπυρωθεί στη νοτιοανατολική Τουρκία από την αρχή του καλοκαιριού. Έχουν πολλαπλασιαστεί οι ένοπλες επιθέσεις του PKK και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων, ενώ έχει ενισχυθεί η καταστολή του πολιτικού κινήματος των Κούρδων από τις αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση