GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέντε οι νεκροί από την επίθεση στο Σουδάν

Ο βομβαρδισμός που εξαπέλυσαν αντάρτες εναντίον της Καντούγκλι, πρωτεύουσας του κρατιδίου του Νότιου Κορντοφάν, στο Σουδάν στοίχισε τη...

Ο βομβαρδισμός που εξαπέλυσαν αντάρτες εναντίον της Καντούγκλι, πρωτεύουσας του κρατιδίου του Νότιου Κορντοφάν, στο Σουδάν στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν ακόμα 23 σύμφωνα με το επίσημο κρατικό ραδιόφωνο.
Οι αντάρτες του Λαϊκού Κινήματος του Βορρά για την Απελευθέρωση του Σουδάν (SPLM-N) ανέλαβαν την ευθύνη για τον βομβαρδισμό. «Ναι, ο λαός μας ήταν αυτός που επιτέθηκε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του SPLM-N Άρνου Νγκουτούλου Λόντι.
«Πέντε άνθρωποι έπεσαν μάρτυρες και 23 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό που εξαπέλυσε εναντίον της Καντούγκλι το SPLM-N», μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Όμντουρμαν μέσω SMS χωρίς να διευκρινίσει τις πηγές του.
Ο εκπρόσωπος του σουδανικού στρατού Σαουάρμι Χάλεντ Σάαντ δεν επιβεβαίωσε τον απολογισμό, ενώ λίγο νωρίτερα είχε αναφέρει ότι υπάρχει ένας νεκρός και 3 τραυματίες.
Ο ίδιος κατηγόρησε ότι τους αντάρτες ότι είχαν βάλει στο στόχαστρό τους το συνέδριο των πολιτικών αρχηγών που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην πόλη. Ο Νάφι Άλι Νάφι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Σουδάν και σύμβουλος του προέδρου, αναμενόταν να απευθυνθεί σήμερα στο συνέδριο, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Άρνου Νγκουτούλου Λόντι από την πλευρά του επιβεβαίωσε τους βομβαρδισμούς και πρόσθεσε ότι έγιναν σε αντίποινα για τις επιθέσεις εναντίον θέσεων των ανταρτών και δεν είχαν σχέση με το συνέδριο.
Το Χαρτούμ κατηγορεί το Νότιο Σουδάν ότι υποστηρίζει τους αντάρτες, οι οποίοι στη διάρκεια του πολέμου μεταξύ των δύο κρατών είχαν πολεμήσει στο πλευρό των Νοτιοσουδανών όμως η Τζούμπα αρνείται τις κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση