GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο Σαμαράς κέρδισε ένα γύρο στη μάχη για την παραμονή στο ευρώ»

Διαβεβαιώσεις ότι η έγκριση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα βρίσκεται προ των πυλών έλαβε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, α...

Διαβεβαιώσεις ότι η έγκριση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα βρίσκεται προ των πυλών έλαβε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, σχολιάζει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg.
Έτσι, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το κλιμάκιο της τρόικας θα επιστρέψει για ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το πακέτο των μέτρων της διετίας 2013-2014.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε ένα γύρο στη μάχη για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη». Το Bloomberg κάνει αναφορά στις δηλώσεις Σαμαρά, ο οποίος υπογράμμισε ότι η παρουσία της κ. Μέρκελ στην Αθήνα «σπάει τη διεθνή απομόνωση που είχε η Ελλάδα μέχρι σήμερα εξαιτίας και δικών μας λαθών».
Σύμφωνα με το Bloomberg, η κ. Μέρκελ, πιο ισχυρή πολιτικός της Ευρώπης, έκανε το πρώτο ταξίδι της στην Ελλάδα από το 2007, σχεδόν ένα χρόνο μετά τις συζητήσεις περί εξόδου της χώρας από το ευρώ και τέσσερις μήνες μετά την εκλογική νίκη του κ. Σαμαρά.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Mizuho International στο Λονδίνο, Riccardo Barbieri, σχολιάζει σε δηλώσεις στο πρακτορείο, πως το βασικό μήνυμα προς την Ελλάδα ήταν «τηρήστε τις δεσμεύσεις σας και θα σας υποστηρίξουμε». Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο, «αυτό θα ήταν αδιανόητο μέχρι και πριν από δύο μήνες. Νομίζω ότι το συμπέρασμα είναι ότι εάν η Ελλάδα κινηθεί πιο κοντά στις απαιτήσεις της τρόικας, η Γερμανία θα στηρίξει το νέο πακέτο χρηματοδότησης».

1 σχόλιο

  1. θετική η επίσκεψη Merkel????

    "Εύχομαι κι ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση