GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι εκλογές κρίνουν την τύχη της Γεωργίας»

Την τύχη της Γεωργίας θα κρίνουν οι  σημερινές βουλευτικές εκλογές, οι οποίες είναι πιθανό να επηρεαστούν από το πρόσφατο σκάνδαλο για...

Την τύχη της Γεωργίας θα κρίνουν οι  σημερινές βουλευτικές εκλογές, οι οποίες είναι πιθανό να επηρεαστούν από το πρόσφατο σκάνδαλο για βασανιστήρια στις φυλακές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Μιχαήλ Σαακασβίλι αφόρου ψήφισε.
«Είναι μια ημέρα ιστορικής σημασίας για τη Γεωργία καθώς θα κριθεί το μέλλον του κράτους», δήλωσε ο Σαακασβίλι λίγο μετά την προσέλευσή του στο εκλογικό τμήμα του Τμπιλίσι για να ψηφίσει.
«Αυτό που θα κριθεί είναι εάν η Γεωργία θα συνεχίσει ή όχι στο δρόμο της προόδου, εάν θα επιστρέψει στο παρελθόν ή εάν οι μελλοντικές γενιές θα ζήσουν σε μια καλύτερη χώρα», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στο λαό.
«Περιμένουμε καλά αποτελέσματα για τις μεταρρυθμίσεις, τη δημοκρατία, την ελευθερία και το μέλλον της χώρας μας», υπογράμμισε ο γεωργιανός πρόεδρος.
Ο Σαακασβίλι ψήφισε μαζί με την Ολλανδή σύζυγό του Σάντρα Ρέφελς και το γιό τους Νικολόζ.
Το «Ενωμένο Εθνικό Κίνημα”» του Σαακασβίλι αντιμετωπίζει τον συνασπισμό «Γεωργιανό Όνειρο» της αντιπολίτευσης. Επικεφαλής του συνασπισμού αυτού είναι ο δισεκατομμυριούχος Μπίντζινα Ιβανιτσβίλι.
Οι σημερινές εκλογές αναμένεται να επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από το πρόσφατο σκάνδαλο με τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα και στα οποία εμφανίζονται κρατούμενοι να υφίστανται βασανιστήρια. Τα βίντεο αυτά, τα οποία καταδίκασε η διεθνής κοινότητα, πυροδότησαν μεγάλες διαδηλώσεις στη χώρα και έφεραν σε δυσχερή θέση το κυβερνών κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση