GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο σύστημα «τυφλώνει» τις κάμερες της τροχαίας

Τα φωτογραφικά ραντάρ που καταγράφουν την ταχύτητα και φωτογραφίζουν την πινακίδα των οχημάτων όταν κρίνουν ότι υπάρχει παράβαση, έχουν κ...

Τα φωτογραφικά ραντάρ που καταγράφουν την ταχύτητα και φωτογραφίζουν την πινακίδα των οχημάτων όταν κρίνουν ότι υπάρχει παράβαση, έχουν καταντήσει μάστιγα σε πολλές χώρες.
Πολλές φορές κάνουν λάθος καταγραφές, αλλά η αμφισβήτηση των στοιχείων τους στο δικαστήριο είναι υπόθεση ακριβή και χωρίς σίγουρη αποτελεσματικότητα, βλ. δικαίωση.
Εκτός αυτού, πολλοί οδηγοί θέλουν να απολαμβάνουν την οδήγηση στο δρόμο χωρίς το διαρκή κίνδυνο να συλληφθούν από το μάτι του «Μεγάλου Αδελφού» και να τους βγει η οδήγηση ξινή.
Έτσι είναι αναμενόμενο ότι πολλοί αναζητούν διαρκώς νέες μεθόδους που ακυρώνουν τη δυνατότητα των καμερών-ραντάρ να φωτογραφίζουν. Συνήθως όμως, μόλις κάποιος από τους τρόπους αυτούς αποδειχθεί αποτελεσματικός, το κράτος επεμβαίνει, απαγορεύοντάς τον.
Βασική απαγόρευση που ισχύει σε πολλές χώρες είναι πλέον η με οποιοδήποτε τρόπο αλλοίωση της επιφάνειας της πινακίδας κυκλοφορίας, ακόμα και όταν η αλλοίωση αυτή είναι αόρατη με γυμνό μάτι.
Απαγορεύεται για παράδειγμα το ψέκασμα της πινακίδας με οποιοδήποτε σπρέι, ή η επάλειψή της με βαζελίνη, γιατί δημιουργεί αντανακλάσεις στο φλας και η πινακίδα δεν μπορεί να διαβαστεί.
Τώρα ο Jonathan Dandrow (στις ΗΠΑ) εξελίσσει ένα νέο σύστημα (ονομάζεται NoPhoto) που υπόσχεται 100% αχρήστευση των φωτογραφικών ραντάρ. Η εφεύρεσή του απευθύνεται κυρίως στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, αλλά βέβαια είναι εφαρμόσιμη και στις μοτοσυκλέτες.
image308 Νέο σύστημα «τυφλώνει» τις κάμερες της τροχαίας
Η ιδέα πίσω από το σύστημα του Dandrow γεννήθηκε όταν πρόσεξε ότι πολλές φωτογραφικές μηχανές επηρεάζονται από το υπέρυθρο φως που εκπέμπει το τηλεκοντρόλ μιας τηλεόρασης.
Με βάση την παρατήρηση αυτή κατασκεύασε μια βάση πινακίδας κυκλοφορίας με έναν αισθητήρα, ο οποίος αντιλαμβάνεται τη φλασιά μιας κάμερας-ραντάρ και αντιδρά ακαριαία, πυροδοτώντας δύο φλας ξένον που βρίσκονται ενσωματωμένα στη βάση της πινακίδας.
image309 Νέο σύστημα «τυφλώνει» τις κάμερες της τροχαίας
Οι ισχυρές αυτές φλασιές εξουδετερώνουν τη φωτογράφηση της πινακίδας κυκλοφορίας, υπερφωτίζοντάς την τόσο, ώστε να γίνεται αντιληπτή από την κάμερα του ραντάρ σαν μια εκτυφλωτικά λευκή επιφάνεια.
Αποτέλεσμα; Είναι αδύνατον να διαβαστεί ο αριθμός κυκλοφορίας. Το σύστημα δεν είναι (ακόμα) παράνομο, καθώς ο χρήστης δεν παρεμβαίνει κατά οποιονδήποτε τρόπο στην ίδια την πινακίδα, και αυτό είναι που απαγορεύεται από το νόμο…
 Νέο σύστημα «τυφλώνει» τις κάμερες της τροχαίας
Φυσικά τίποτα δεν εμποδίζει τις Αρχές να απαγορεύσουν και αυτό το σύστημα στο μέλλον. Για την ώρα πάντως ο κύριος Dandrow αναζητεί 80.000 δολάρια για να ολοκληρώσει την εξέλιξη του συστήματός του και να το βγάλει στην παραγωγή.
Δείτε πώς δουλεύει το σύστημα NoPhoto:

image310 Νέο σύστημα «τυφλώνει» τις κάμερες της τροχαίας



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση