GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι ΗΠΑ συντονίζουν την παράδοση όπλων στους Σύρους αντάρτες»

  Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ότι οι ΗΠΑ συντονίζουν και διασφαλίζουν την επιμελητειακή υποστήριξ...

 
 «Οι ΗΠΑ συντονίζουν την παράδοση όπλων στους Σύρους αντάρτες»
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ότι οι ΗΠΑ συντονίζουν και διασφαλίζουν την επιμελητειακή υποστήριξη στην παράδοση όπλων στους Σύρους αντάρτες. Στο μεταξύ, η Ουάσινγκτον αρνείται ότι έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στους Σύρους αντικαθεστωτικούς.
«Είναι δημοσίως γνωστό ότι η Ουάσινγκτον είναι ενήμερη για την παράδοση πολλών τύπων όπλων σε παράνομες ένοπλες ομάδες, που δρουν στο συριακό έδαφος. Επιπλέον οι ΗΠΑ (…) διασφαλίζουν τον συντονισμό και μια επιμελητειακή υποστήριξη σε τέτοιες παραδόσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Την ίδια ώρα η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι υποστηρίζει το σχέδιο του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για την κήρυξη προσωρινώς κατάπαυσης του πυρός στη Συρία.
Η Κίνα εκφράζει την ικανοποίησή της για την «θετική αντίδραση» που προκάλεσε η πρόταση για κατάπαυση του πυρός του Μπραχίμι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι.
«Ελπίζουμε ότι όλες οι αρμόδιες πλευρές στη Συρία θα υιοθετήσουν μια ειλικρινή προσέγγιση και θα λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να υποστηρίξουν και να συνεργαστούν πάνω στην πρόταση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μπραχίμι», πρόσθεσε ο Χονγκ.
Ο Κινέζος αξιωματούχος κάλεσε επίσης όλες τις πλευρές να «δράξουν την ευκαιρία» αυτή για να τερματιστεί η βία στη Συρία και να προωθηθεί ο διάλογος για μια πολιτική μετάβαση στη χώρα το ταχύτερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση