GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο περιφερειάρχης προωθεί ΕΟΖ στη Θράκη, χωρίς όρους…!

Το ξεπούλημα φαίνεται πως δεν είναι αρμοδιότητα αποκλειστική της κυβέρνησης Σαμαρά. Στο “σπορ” αυτό μάλλον επιδίδεται και ο περιφερειά...


Το ξεπούλημα φαίνεται πως δεν είναι αρμοδιότητα αποκλειστική της κυβέρνησης Σαμαρά. Στο “σπορ” αυτό μάλλον επιδίδεται και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο οποίος φαίνεται πως “αποφασίζει και διατάσσει”, χωρίς να ενημερώνει κανέναν φορέα, προξενώντας με αυτή του την πρακτική μεγάλες απορίες για το τι πραγματικά επιδιώκει, για ποιούς λόγους δείχνει να βιάζεται τόσο πολύ και για το εάν υπάρχει κάποιος άλλος από πίσω του ο οποίος βιάζεται να κλείσει την “δουλειά” και να προχωρήσει στα περαιτέρω…
Προφανώς ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκλεγμένος με την μαζική ψήφο των μουσουλμάνων Ροδόπης και Ξάνθης (το “κοινό μυστικό” είναι πως εκλέχθηκε με την στήριξη του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής), προωθεί ένα δικό του “σχέδιο” για την δημιουργία της ΕΟΖ στην Αν. Μακεδονία και Θράκη. Επηρεασμένος από πολιτικές του παρελθόντος, οι οποίες έχουν καταδικαστεί από τον Ελληνικό λαό, δημιουργεί προσωπικές πολιτικές και προχωρά στην υποθήκευση μίας γεωγραφικής περιοχής της χώρας, όταν γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο ίδιος πως δεν έχει πάρει καμία τέτοια εντολή από τους κατοίκους της Θράκης στους οποίους και θα πρέπει να απευθυνθεί (αφήνοντας στην άκρη τις εξ Αθηνών εντολές…) για να αποφασίσουν εάν θέλουν να μεταβληθεί η περιοχή τους σε ένα τεράστιο Νταχάου και οι ίδιοι σε δουλοπάροικους αγνώστων “επιχειρηματιών” που θα τρέξουν να επενδύσουν στην περιοχή εκμεταλλευόμενοι τα χρήματα από το Ελληνικό ΕΣΠΑ.
Όπως καταγγέλει εξάλλου και ο κ. Παυλίδης, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προωθείται αθόρυβα, αλλά σταθερά, από τον κ. Γιαννακίδη το έργο «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ  ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ (ΕΟΖ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ». Αυτό γίνεται και σήμερα στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας.
Το ερώτημα είναι ποιος αποφάσισε πολιτικά την δημιουργία  «της», απόφαση  που αποτελεί ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, αφού το μόνο αρμόδιο Περιφερειακό Συμβούλιο  δεν έλαβε ποτέ τέτοια απόφαση. Ποτέ δεν έγινε σε αυτό κάποια ουσιαστική συζήτηση. Για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, ούτε καν ενημέρωση υπήρξε ποτέ! 
Μάλλον την απόφαση έλαβε  μόνος του ο κ. Γιαννακίδης, αν και κάτι τέτοιο δεν δικαιούται να το κάνει, αφού δεν τον καλύπτει ο… νόμος!
Το θέμα ΕΟΖ έχει πολλαπλές διαστάσεις, πολιτικές, κοινωνικές, κοινωνικές, επιχειρηματικές, εργασιακές, ενδοπεριφερειακές και άλλες. Μερικές εξ αυτών αποτελούν κόκκινες γραμμές, όπως  η δημιουργία μιας ενιαίας γεωγραφικά ΕΟΖ στην Περιφέρεια ή στην Θράκη, που θα έθετε τελωνειακά σύνορα στην περιοχή και όχι μόνον.
Είμαστε αντίθετοι στα όποια έργα περί ΕΟΖ γιατί δεν υπάρχει συμφωνία και απόφαση πλαίσιο περί αυτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που να εξασφαλίζει τα συμφέροντα της περιοχής, της κοινωνίας  και μην  υπακούει σε αδιερεύνητες υποδείξεις εκ  του εξωτερικού.
Σχολιάζοντας ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, πρώην νομάρχης Ξάνθης, κ. Γιώργος Παυλίδης ανέφερε:
«Ο  κ.  Γιαννακίδης  αποφάσισε να δημιουργήσει ΕΟΖ στην ΑΜΘ, χωρίς όρους και πλαίσιο. Χωρίς απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η δημιουργία «μιας» ζώνης που χρηματοδοτούν και μελετούν στην περιφέρεια είναι επικίνδυνη. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του έναντι της κοινωνίας».
Κωνσταντίνος 

Πηγή:kostasxan.blogspot.com

8 σχόλια

  1. όταν ο Περιφερειάρχης είναι επιλογή του βρωμιάρη ΠΕΤΑΛΩΤΗ τι περιμένεις να γίνει . Είναι μια πολιτική επέκταση του μνημονίου Παπανδρέου και το τσιράκι - γιουσοφάκι Πεταλωτής ακολουθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ - ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΨΗΦΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παπανδρέου έτεκεν Πεταλωτή
    Πεταλωτής έτεκεν Γιαννακίδη
    Γιαννακίδης ξεπουλάει την Θράκη γιατί ξεπληρώνει τις ψήφους στο Τουρκικό Προξενείο.

    θέλει ένα φτήσιμο και ο Περιφεριάρχης και π Μπούλης - Σκατούλης - Ομορφούλης Πεταλωτής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί που τα γράφουν αυτά τα παραπάνω σχόλια είναι τσιπροχρυσαυγίτες, επαγγελματίες εκτελεστές του συμβολαίου εναντίον του τόπου μας. Στείρος και αστήρικτος αντιΠαπανδρεϊσμός από ΜΗ θρακιώτες.

    Ο Πεταλωτής σάρωσε στις εκλογές εναντιούμενος στο προξενείο. Η μη εκλογή του λόγω γενικής - και άδικης τελικά - κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ, δεν αφαιρεί το εντυπωσιακό γεγονός ότι επικράτησε στην αποδοχή των συμπολιτών του ακόμα και με πανελλήνια συγκριτικά μέτρα.

    Η ταύτιση Παπανδρέου - Πεταλωτή - Γιαννακίδη - Προξενείου φανερώνει ασχετίλα όταν είναι απολύτως γνωστό ότι ο Γιαννακίδης ήταν εσωκομματικά φανατικός Βενιζελικός. Το ότι τον προέκρινε πράγματι ο Πεταλωτής για να νικήσει το ΠΑΣΟΚ έναν αυτοδιοικητικό αγώνα φανερώνει ικανότητα Πεταλωτή στις εκτιμήσεις και τίποτα άλλο που να συνδέεται με ΕΟΖ ή Προξενεία. Οι περιφέρειες και οι άνθρωποι δεν είναι πρόβατα ή υποτακτικοί περιφερειαρχών άρα τζάμπα τα εύκολα αναθέματα από πεινασμένους στον ΠΕταλωτή που κατά την επιφανειακή τους άποψη είναι ο φταίχτης του δράματος της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι σχολιαστές δεν ξέρουν τι λένε. Αντί να κοσμούν κανένα μουσείο UFO πιάνουν στο στόμα τους τον άψογο ΠΕταλωτή.

    Μακάρι σε αυτό το μπουρδέλο να ήταν όλοι οι πολιτικοί τόσο εργατικοί, έντιμοι και σεμνοί / φιλικοί όσο ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Πεταλωτής ψεκασμένα Συριζάκια είναι ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ έχει βγάλει η Θράκη τα τελευταία 30 χρόνια. Τίμιος, εργατικός και πάνω απ' όλα ΚΥΡΙΟΣ. Ο εμμετός που ξερνάτε σας επιστρέφεται όλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Γιαννακίδης είναι κάργα Βενιζελικός, τι σχέση έχει με τον Πεταλωτή. Γιατί δεν λέτε για τον Βενιζέλο που τον στηρίζει και λέτε για τον Πεταλωτή και τον ΓΑΠ?

    Αλλά ξέχασα, εκεί είναι η μανία σας φασιστάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΧΕ ΑΛΛΟΥΣ 2 ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ...

    ΑΥΤΟΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΑΥΤΟΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΣΕ 1-2 ΜΗΝΕΣ, ΑΥΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΟΥ ΣΑΠΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ, ΑΥΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗς ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

    ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ...ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ, ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΟ, ΔΕΝ ΕΦΤΑΞΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ, ΔΕΝ ΕΧΩΣΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΜ ΚΑΜΙΑ 200ΑΡΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ.

    ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση