GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολύ σημαντική η ίδρυση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αυστραλίας

Τη σημασία που έχει για την ελληνική οικονομία η ίδρυση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας- Αυστραλίας τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ...

Τη σημασία που έχει για την ελληνική οικονομία η ίδρυση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας- Αυστραλίας τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, στην εκδήλωση του συμβουλίου με τίτλο «Στόχοι, Δράσεις και Επιχειρηματικές Πρωτοβουλίες».
«Σας καλωσορίζω στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπου με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε την εναρκτήρια εκδήλωση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αυστραλίας. Ενός νέου φορέα, ο οποίος συστήθηκε με στόχο να συμβάλει στην ενδυνάμωση των διμερών οικονομικών σχέσεων και της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Σε μια εποχή όπου η Ελλάδα δίνει τη μάχη για την έξοδο από την κρίση και για την αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της, η ίδρυση αυτού του νέου φορέα είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Είναι σημαντική γιατί δημιουργεί διαύλους επικοινωνίας και δικτύωσης με μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου. Η Αυστραλία είναι μια χώρα με σημαντικούς φυσικούς πόρους, με εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και με πρόσβαση στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας. Διαθέτει μια εξωστρεφή επιχειρηματική κοινότητα, που αγκαλιάζει την καινοτομία και πρωτοπορεί στην αξιοποίηση νέων ευκαιριών.
Η Αυστραλία είναι επίσης η χώρα στην οποία ανθεί μια πολυπληθής και δυναμική ελληνική κοινότητα. Σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες ζουν σήμερα στην Αυστραλία, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και διακρίνονται στην επιχειρηματικότητα, αλλά και στις επιστήμες, στις τέχνες, στον πολιτισμό. Η παρουσία και η δραστηριότητα της ελληνικής ομογένειας παρέχει ένα ιδιαίτερα γόνιμο έδαφος για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.
Οι σχέσεις αυτές βρίσκονται σήμερα σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο, με παραδείγματα συνεργασίας σε τομείς όπως η ναυτιλία, τα τρόφιμα, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κ.ά. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια διεύρυνσης και εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας. Σημαντικές προοπτικές υπάρχουν στους τομείς της πράσινης οικονομίας, της ενέργειας και βεβαίως στο εμπόριο τροφίμων, με έμφαση στα προϊόντα μεσογειακής διατροφής.
Μέσα από τη δραστηριότητα του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Αυστραλίας, η ανάδειξη και η αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών μπορεί να γίνει με ουσιαστικό και αποδοτικό τρόπο. Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενεργειών ενημέρωσης και δικτύωσης, που θα φέρει σε επαφή τις δύο επιχειρηματικές κοινότητες και θα διευκολύνει τις μεταξύ τους συνεργασίες.
Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας –Αυστραλίας, πέρα από τη συνεισφορά του στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, μπορεί να λειτουργήσει ως φορέας ενός θετικού μηνύματος, με ευρύτερη σημασία για τη χώρα μας.
Μπορεί να αναδείξει το εξωστρεφές, το δυναμικό, το δημιουργικό κομμάτι της Ελλάδας. Τις επιχειρήσεις που τολμούν να ανοίγονται εκτός συνόρων, που αναπτύσσονται και παράγουν αξία για τις ίδιες, για τους συνεργάτες τους, για την ελληνική οικονομία.
Για όλους αυτούς τους λόγους, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών χαιρετίζει την ίδρυση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου. Και θα είναι πρόθυμος αρωγός στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του.
Εύχομαι κάθε επιτυχία τόσο στο νέο φορέα, όσο και στις προσπάθειες κάθε ενός από τα μέλη του».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση