GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυρώσεις σε υποστηρικτές του Άσαντ από την Ε.Ε.

Κυρώσεις σε 28 υποστηρικτές του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και σε δύο εταιρείες θα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) στο πλαίσιο της 20ή...

Κυρώσεις σε 28 υποστηρικτές του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και σε δύο εταιρείες θα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) στο πλαίσιο της 20ής δέσμης κυρώσεων κατά του καθεστώτος, ανακοίνωσαν διπλωματικές πηγές.
«Επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ των πρεσβευτών των 27 χωρών της Ε.Ε. για αυτή τη νέα σειρά περιοριστικών μέτρων, η οποία θα πρέπει ακόμη να εγκριθεί επίσημα από τους υπουργούς Εξωτερικών τη Δευτέρα κατά τη συνοδό τους στο Λουξεμβούργο» διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να παγώσει τη Δευτέρα τα περιουσιακά στοιχεία 28 προσώπων που κατηγορούνται ότι συνδέονται με τις βιαιότητες κατά της συριακής αντιπολίτευσης και του άμαχου πληθυσμού, και δύο εταιρειών για των οποίων τις διοικήσεις υπάρχουν υποψίες για την αγορά όπλων και υλικού που χρησιμοποιείται για την καταστολή, δήλωσε ευρωπαίος διπλωμάτης.
Στα 28 αυτά πρόσωπα, των οποίων οι ταυτότητες δεν έχουν αποκαλυφθεί, δε θα χορηγείται θεώρηση εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επιπλέον, η Ε.Ε. θα απαγορεύσει στους πολίτες της να αγοράζουν όπλα από τη Συρία, να τα μεταφέρουν προς τρίτες χώρες ή ακόμη να παρέχουν ασφαλιστικές υπηρεσίες για τις μεταφορές αυτές, πρόσθεσε. Ο σκοπός του μέτρου είναι να στερήσει από το καθεστώς πιθανές πηγές χρηματοδότησης.
Μέχρι σήμερα, η Ε.Ε. έχει επιβάλει εμπάργκο για τα όπλα και το πετρέλαιο, καθώς και μια σειρά από εμπορικές και οικονομικές κυρώσεις, το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων 53 επιχειρήσεων και των διοικήσεών τους, καθώς και 155 μελών του καθεστώτος ή συγγενών τους, απαγορεύοντας επίσης τη χορήγηση βίζας.
Την παραμονή της συνάντησης τους στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί της Ε.Ε. θα έχουν δείπνο με το ρώσο ομόλογό τους Σεργκέι Λαβρόφ. Το συριακό ζήτημα θα είναι στο μενού, μαζί με το Ιράν και τις διμερείς σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.
Μέχρι τώρα όμως, όλες οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας στον ΟΗΕ σχετικά με τις πιθανές κυρώσεις κατά της Δαμασκού προσέκρουαν στο βέτο της Ρωσίας και της Κίνας, υπενθύμισε ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση