GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοσιονομικό ισοδύναμο τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα...

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ανασφάλιστου οχήματος αγνοήσει το κάλεσμα της εφορίας, θα του επιβάλλονται πρόσθετες κυρώσεις όπως η ...

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ανασφάλιστου οχήματος αγνοήσει το κάλεσμα της εφορίας, θα του επιβάλλονται πρόσθετες κυρώσεις όπως η αφαίρεση της άδειας οδήγησης και των πινακίδων.
Yστερα από μια μακρά περίοδο απόλυτης κρατικής αδράνειας, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους αναμένεται μέσα στον μήνα να πληρώσουν τις συνέπειες της… «αμέλειας» ή της «εκούσιας» αποφυγής εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους.
Εντός των ερχόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα προβλέπει την επιβολή προστίμων στα ανασφάλιστα ΙΧ, τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν από τους φορολογούμενους μέσα σε διάστημα 8 ή 9 ημερών.
Οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν στην επιβολή προστίμου ύψους 250 ευρώ για όλους, ενώ κάποιοι δεν αποκλείουν τα πρόστιμα να είναι κλιμακωτά, ίσα με εκείνα που ορίζει σήμερα ο ΚΟΚ για τα ανασφάλιστα οχήματα δηλαδή 500 ευρώ για τα ΙΧ, 1.000 ευρώ για τα φορτηγά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα. Για όσους δεν συμμορφωθούν στην προβλεπόμενη χρονική προθεσμία που θα ορίζει η νομοθεσία, προβλέπονται βαριές ποινές οι οποίες αφορούν σε πρόστιμο του ΚΟΚ, αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες.
Εφόσον τελικά περάσει η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, αναμένεται να εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους έσοδα της τάξης των 250-300 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εισηγητές του σχεδίου εκτιμούν ότι θα υπάρξουν και πρόσθετα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο, τόσο από τους φόρους επί των ασφαλίστρων, όσο και από τη φορολόγηση των κερδών των ασφαλιστικών εταιρειών που θα προκύψουν από την αύξηση των εσόδων τους στον κλάδο Ζημιών.
Σημειώνουμε ότι για το ελληνικό κράτος τα διαφυγόντα έσοδα από ανασφάλιστα αυτοκίνητα σε ετήσιο επίπεδο υπολογίζονται γύρω στα 50 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία.
Η διαδικασία
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα αποστείλει ταχυδρομικώς επιστολή προς τους ιδιοκτήτες των εμφανιζόμενων ως ανασφάλιστων αυτοκινήτων οχημάτων και θα τους καλεί να παρουσιαστούν στις ΔΟΥ και να δώσουν στοιχεία και εξηγήσεις μέσα σε 8-9 ημέρες, για το εάν έχουν ασφαλιστεί κανονικά αλλά δεν εμφανίζονται στα αρχεία, ή αν για κάποιο λόγο εξαιρούνται νομίμως από την ασφάλιση του οχήματός τους (π.χ. αν ανήκουν σε διπλωματικό σώμα, σε δημόσια υπηρεσία κ.λπ.).
Επίσης, σε περίπτωση απόσυρσης ή καταστροφής ή κλοπής ή μεταβίβασης ή κατάθεσης πινακίδων οχήματος, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να παραδώσει ακριβές φωτοαντίγραφο των κατά περίπτωση δικαιολογητικών στην αρμόδια ΔΟΥ.
Μόλις πληρώσει το πρόστιμο των 250 ευρώ, ο ιδιοκτήτης του ΙΧ θα επιλέγει μια ασφαλιστική εταιρεία για να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ανασφάλιστου οχήματος αγνοήσει το… κάλεσμα της εφορίας, θα του επιβάλλονται πρόσθετες κυρώσεις όπως είναι π.χ. η αφαίρεση της άδειας οδήγησης, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος, οι οποίες θα αποδίδονται στον δικαιούχο μόνο αφού προηγουμένως προσκομιστεί το ειδικό σήμα ασφάλισης.
Το δημόσιο δεν έχει ασφαλίσει 700.000 οχήματα
1,8 έως 2 εκ. οι «πειρατές» της ασφάλτου
Η συνεχιζόμενη όξυνση της κρίσης στην Ελλάδα έχει αποτυπωθεί και στον τομέα ασφάλισης οχημάτων, καθώς, παρότι είναι η μόνη υποχρεωτική, εντούτοις εκτιμάται ότι τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούν ήδη τα 1,8-2 εκατ. (εκ των οποίων τα περίπου 700.000 είναι? κρατικά), εξέλιξη που δημιουργεί, όπως είναι φυσικό, αυξημένους κινδύνους στους δρόμους.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι, προ κρίσης, τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα αφορούσαν περίπου στο 10%-12% επί του συνολικού στόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων στη χώρα μας (περίπου 700.000-1.000.000), ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί στα επίπεδα του 20% με τις προοπτικές για το τέλος της χρονιάς να μιλούν για? εκτόξευση του ποσοστού ακόμη και πάνω από το 30%. Η όξυνση της ύφεσης δηλαδή μπορεί να οδηγήσει τον αριθμό των ανασφάλιστων σε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια οχήματα.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων. Σύμφωνα με αυτά, στο α’ εξάμηνο του 2012 οι αναγγελθείσες ζημιές από ανασφάλιστο όχημα σημείωσαν αύξηση 47,94% σε σχέση με πέρυσι και ανήλθαν στις 2.589, από 1.750 το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
Αυξημένες ήταν και οι καταβληθείσες αποζημιώσεις από ανασφάλιστα οχήματα. Το α’ εξάμηνο του 2012 καταβλήθηκαν αποζημιώσεις σε 1.500 περιπτώσεις που αφορούσαν ανασφάλιστα οχήματα και για τα οποία καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 4,86 εκατ. ευρώ έναντι 1.371 περιπτώσεων το α’ εξάμηνο του 2011 για τις οποίες καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 4,26 εκατ. ευρώ.
250 ευρώ θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόστιμο σε κάθε οδηγό 20 στα 100 αυτοκίνητα κυκλοφορούν ανασφάλιστα με τις προοπτικές για το τέλος της χρονιάς να μιλούν για… εκτόξευση του ποσοστού στο 30%, δηλαδή για περισσότερα από 2,5 εκατ. οχήματα ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
mapostolou@pegasus.gr

1 σχόλιο

  1. Καταρρέει η τρικομματική κυβέρνηση.Τρόμος και δέος στους βουλευτές, μετά τα άγρια γιούχα σε Σταικούρα. Αγριεύει ο κόσμος...
    Όποιοι ψηφίσουν τα μέτρα, ξέρουν ότι είναι τελειωμένοι πολιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση