GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Υποστήριξε το δικό σου Εθνικό Δρυμό»

Έως και τις 15 Δεκεμβρίου, οι φίλοι της Tetra Pak Hellas θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο facebook application «Υποστήριξε τον δικό ...

Έως και τις 15 Δεκεμβρίου, οι φίλοι της Tetra Pak Hellas θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο facebook application «Υποστήριξε τον δικό σου Εθνικό Δρυμό», να ενημερωθούν για την αξία και προστασία των ελληνικών δασών και να κερδίσουν πλούσια δώρα.
Ένα ταξίδι σε ελληνικό προορισμό, πέντε ποδήλατα, προϊόντα από τη συλλογή WWF, αλλά και μία ξενάγηση στην Πάρνηθα περιμένει εκείνους που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τους περισσότερους πόντους παίζοντας.
Το facebook application δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των ενεργειών και δράσεων που αναλαμβάνει η εταιρεία για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και έχει στόχο την υποστήριξη δασικών προγραμμάτων του WWF Ελλάς.
 «Υποστήριξε το δικό σου Εθνικό Δρυμό»
Λίγα λόγια για το διαγωνισμό
Κάνοντας like, share, upload ή post τη σελίδα της Tetra Pak Hellas στο facebook και μπαίνοντας στο application «Υποστήριξε τον δικό σου Εθνικό Δρυμό» κάθε παίκτης μπορεί να επιλέξει τo «δικό» του δρυμό μέσα από πέντε Εθνικούς Δρυμούς (Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας, Εθνικός Δρυμός Αίνου, Εθνικός Δρυμός Οίτης, Εθνικός Δρυμός Παρνασσού & Εθνικός Δρυμός Ολύμπου).
Τα σημαντικά χαρακτηριστικά, η πανίδα και οι απειλές που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή αναλύονται ξεχωριστά, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να αποφασίσει εκείνος το δρυμό που θα «υποστηρίξει».
Στόχος του διαγωνισμού για τον παίκτη που συμμετέχει είναι να συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους για να γίνει «Chief Ranger» ενός δρυμού και να κερδίσει πλούσια δώρα. Οι πόντοι που συγκεντρώνονται , αλλά και ο συνολικός αριθμός των υποστηρικτών της ενέργειας καταμετρώνται σε πραγματικό χρόνο.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ο χρήστης μπορεί επίσης να επισκεφθεί το ειδικό tab «ελατοpedia», να διαβάσει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα διαφορετικά είδη έλατου που ευδοκιμούν στα ελληνικά δάση και να ενημερωθεί για την προστασία των ελατόδασων.
Η παραγωγή και επιμέλεια του επιστημονικού υλικού έγινε απο το WWF Ελλάς.

Η δράση του WWF Ελλάς

Η συστηματική προσπάθεια προστασίας των ελληνικών δασών δεν αποτελεί πρόσφατο αντικείμενο για το WWF. Η οργάνωση δραστηριοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1969, μέσα από τη συμβολή της στην αναδάσωση του Υμηττού. Στη συνέχεια, από το 1990 ασχολείται εντατικά με την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων στη χώρα μας.
Διαχρονική είναι η δράση του WWF Ελλάς στο Δάσος της Δαδιάς, στον Εθνικό Δρυμό Βίκου – Αώου, καθώς και στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας. Από τις αρχές του 2008 τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα « Το Μέλλον των Δασών», ενώ σήμερα οι δραστηριότητες των δασικών προγραμμάτων της οργάνωσης περιλαμβάνουν πολιτική διαβούλευση, έρευνα, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και ενδυνάμωση της δράσης των πολιτών.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση της οργάνωσης, επισκεφθείτε τo http://www.wwf.gr/forests/

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση