GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Συρία εγκαθίσταται το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο

Ο μεγαλύτερος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης στο εξωτερικό, το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, σχεδιάζει να εγκατασταθεί στο άμεσο ...

Ο μεγαλύτερος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης στο εξωτερικό, το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, σχεδιάζει να εγκατασταθεί στο άμεσο μέλλον σε περιοχή της Συρίας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, δήλωσε ένα από τα στελέχη του.
«Πολύ σύντομα, θα εγκατασταθούμε βαθειά στο συριακό έδαφος. Είναι θέμα ημερών», τόνισε ο Τζαλάμ Αλ-Ουάρντ, υπεύθυνος κυρίως για τις σχέσεις με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Πηγή του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου δήλωσε ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις έχουν αρχίσει εδώ και ένα μήνα.
Εν τω μεταξύ ο συριακός στρατός προετοιμάζεται για την τελική επίθεση στην πόλη Χομς και την ομώνυμη επαρχία της κεντρικής Συρίας, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας που πρόσκειται στο καθεστώς, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για ανηλεή βομβαρδισμό συνοικιών της πόλης αυτής, τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο οι τομείς που βρίσκονται ακόμα υπό τον έλεγχο των ανταρτών αποτελούν εδώ και πέντε ημέρες στόχο μιας γενικευμένης επίθεσης. Ο στρατός βομβαρδίζει τους τομείς αυτούς στους οποίους έχουν παγιδευτεί χιλιάδες άνθρωποι.
Την Παρασκευή, στρατιωτικά αεροπλάνα βομβάρδισαν, για πρώτη φορά από την έναρξη της εξέγερσης, την πόλη αυτή, ενώ σήμερα, ο στρατός βομβαρδίζει την παλιά πόλη και τις γύρω συνοικίες όπου έχουν οχυρωθεί οι αντάρτες.
Ακτιβιστές δήλωσαν ότι η κλιμάκωση των επιχειρήσεων του στρατού στην επαρχία Χομς προκάλεσε νέα έξοδο σύρων πολιτών προς το γειτονικό Λίβανο.
Τα πρόχειρα νοσοκομεία που έχουν συστηθεί είναι γεμάτα νεκρούς, αλλά και τραυματίες οι οποίοι πρέπει να χειρουργηθούν. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού προσπάθησε επανειλημμένα να εισέλθει στη Χομς, αλλά μάταια. Τακτικές δυνάμεις και αντάρτες κατηγορούν αλλήλους για παραβίαση της εκεχειρίας που ποτέ δεν εφαρμόσθηκε.
Στο Χαλέπι, οι μάχες συνεχίζονται γύρω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο αλ-Ναϊράμπ που οι αντάρτες προσπαθούν εδώ και πολλές εβδομάδες να καταλάβουν.
Χθες, σ΄ολόκληρη τη χώρα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 180 άνθρωποι, ανάμεσά τους 84 πολίτες.

1 σχόλιο

  1. H Συρία εξαπέλυσε επίθεση στη Χαμάς…

    http://www.sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/10/h_6007.html
    Aμερικανοσιωνιστές ισλαμοφασίστες... κάτω τα χέρια από τη Συρία!

    http://www.sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/10/a_10.html
    Divide and Conquer Still Works in Lebanon - Lebanese Girl

    http://www.sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/10/divide-and-conquer-still-works-in.html
    Πως οι "επαναστάτες" με τις οδηγίες Τούρκων πρακτόρων έκαψαν την 800 ετών Αγορά στο Χαλέπι

    http://www.sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/10/800.html
    Allepo - On the road to Maysaloun

    http://www.sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/10/allepo-on-road-to-maysaloun.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση