GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενοχλημένος ο πρόεδρος της Ιταλίας από τη γερμανική δικαιοσύνη

«Εκφράζουμε βαθύτατη θλίψη για την αιτιολογία της απόφασης της γερμανικής δικαιοσύνης, η οποία μας άφησε άναυδους, με την οποία τέθηκε...

«Εκφράζουμε βαθύτατη θλίψη για την αιτιολογία της απόφασης της γερμανικής δικαιοσύνης, η οποία μας άφησε άναυδους, με την οποία τέθηκε στο αρχείο η υπόθεση κατά ατόμων που κατηγορούνται για άμεση συμμετοχή σε ναζιστικές σφαγές», δήλωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Η δήλωση αυτή του Ναπολιτάνο αναφέρεται στην απόφαση που έλαβε η δικαιοσύνη στη Στουτγάρδη την Δευτέρα να τεθεί στο αρχείο η κατηγορία σε βάρος 17 γερμανών πολιτών για συμμετοχή σε σφαγή. Οι οκτώ εξ αυτών είναι πρώην των SS που παραμένουν εν ζωή.
Η ομαδική εκτέλεση αμάχων είχε διαπραχθεί στις 12 Αυγούστου του 1944 στην Σαντ’ Άννα Ντι Στατσέμα της Τοσκάνης, όπου εκτελέσθηκαν όλα τα γυναικόπαιδα και οι ηλικιωμένοι του χωριού: συνολικά 560 άνθρωποι. Μια «πράξη τρομοκρατίας», όπως χαρακτηρίστηκε σε προηγούμενη καταδικαστική απόφαση της ιταλικής δικαιοσύνης.
Ο Ναπολιτάνο αναφέρθηκε στην απόφαση των εισαγγελέων της Στουτγάρδης με την ευκαιρία των εκδηλώσεων μνήμης για μια άλλη σφαγή: στην Μπελόνα, βόρεια της Νάπολης, ο γερμανικός στρατός στις 17 Απριλίου του 1944 καθώς αποχωρούσε από την Ιταλία είχε εκτελέσει 54 άμαχους.
«Τα θύματα αυτά, όπως τόσα άλλα, υπέστησαν την απάνθρωπη βαρβαρότητα του ναζιφασισμού που έπληξε τραγικά την χώρα μας», δήλωσε ο Ιταλός Πρόεδρος.

2 σχόλια

  1. DIKASTE TOYS STH XORA SAS KAI ZHTEISTE APO TH GERMANIA NA EKTELESTOYN TA ENTALMATA FYLAKISHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @6 Οκτ 2012 12:33:00 μ.μ.

    η γερμανια δεν εκδηδει πολιτες τις σε ξενη χωρα. εαν καποιος εχει καποιο προβλημα με γερμανο θα πρεπει να παει στα γερμανικα δικαστηρια.
    Το ιδιο εγεινε και με τον χρηστοφορακο της μιτσοτακενας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση