GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θερίζουν ότι έσπειραν.

Γράφει ο Γιώργος Νύκτας Όταν σπέρνεις ανέμους είναι αναμενόμενο ότι θα θερίσεις θύελλες. Και δυστυχώς το πολιτικό σύστημα  τα τελε...

Γράφει ο Γιώργος Νύκτας
Όταν σπέρνεις ανέμους είναι αναμενόμενο ότι θα θερίσεις θύελλες. Και δυστυχώς το πολιτικό σύστημα  τα τελευταία χρόνια έσπειρε πολλούς άνεμους, και τους καρπούς τους γεύεται σήμερα. Ίσως  η μέθη,  η δύναμη, και η αλαζονεία  της εξουσίας να το έκαναν να νοιώθει παντοδύναμο και άτρωτο. Σήμερα ζούμε μια πρωτοφανή  παρακμή κα ανυποληψία του πολιτικού συστήματος. Η ευθύνη γι’αυτό το νοσηρό και απαξιωτικό  πολιτικό κλίμα ανήκει εξολοκλήρου στα………
δυο πάλε ποτέ μεγάλα πολιτικά κόμματα που  τα τελευταία  χρόνια  διαχειρίστηκαν τις τύχες της Χώρας με αποτυχία. Τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης τους είναι τραγικά, και δυστυχώς τα βιώνουμε όλοι.  
Χρόνια τώρα δεν θυμάμαι πόσα, παρακολουθούμε την πολιτική ζωή της χώρας να δηλητηριάζεται κατά καιρούς από  διάφορα σκάνδαλα (Δομημένα ομόλογα, Κουμπάροι, Βατοπεδι, SIEMENS, Μίζες) και το πολιτικό σύστημα να μην έχει την διάθεση και πιθανόν την ικανότητα να ρίξει άπλετο φως σε όλες αυτές τις υποθέσεις που δημιουργούν τα μαύρα σύννεφα στον πολιτικό  ουρανό και αμαυρώνουν την εικόνα τις πολιτικής.  Τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα  είχαν τις ευκαιρίες όχι όμως και την ικανότητα όπως φαίνεται να κάνουν την αυτοκάθαρση και την εξυγίανση τους. Άβουλα όμως και ανίκανα προτίμησαν να αφήνουν τα βαρίδια να τους βουλιάζουν στην ανυποληψία. Αυτό βέβαια το εισπράττουν σήμερα από την κοινωνία όπου το μεγαλύτερο κομμάτι της δείχνει να τους γυρίζει την πλάτη. (Βλέπε αποτελέσματα τελευταίων εκλογών).    
Τούτες τις μέρες έσκασε μύτη στην επικαιρότητα και η καλά φυλαγμένη σαν εφτασφράγιστο μυστικό ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ  ή αλλιώς λίστα της ντροπής. Ήρθε να απόδειξη σε όλους  την κατάφωρη αδικία που γίνεται τα τελευταία χρόνια σε βάρος των Λαϊκών στρωμάτων, και ακόμα να μας καταδείξει πως αντιλαμβάνονται την κοινωνική δικαιοσύνη αυτοί που την είχαν φυλαγμένη  στα συρτάρια τους. Πείθεται πλέον και ο πιο δύσπιστος για το ανήθικο παιχνίδι που παίχτηκε σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων, και των πολυτέκνων. Πόσο ποιο ανώδυνα για όλους αυτούς θα ήταν τα οικονομικά μέτρα αν καλούσαν τους φοροφυγάδες της λίστας να πληρώσουν αυτά που τους αναλογούσαν;  Και όμως στη Γαλλία, στη Γερμανία και σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη  οι αναφερόμενοι φοροφυγάδες  σε παρόμοιες λίστες κλήθηκαν να πληρώσουν και πλήρωσαν. Η υπόθεση της λίστας μας έδειξε ακόμα  την  ηθική  καθώς και το  πολιτικό  ανάστημα  όλων αυτών που την διαχειρίστηκαν. Μένει τώρα στη δικαιοσύνη να διερευνήσει ποιοι και γιατί την ώρα που κάποιοι λυγίζουν  κάτω από το βάρος των οικονομικών, μέτρων κάποιοι άλλοι μπορούν να μένουν  στο απυρόβλητο.  
 Δυστυχώς για το πολιτικό σύστημα όλο αυτό το κοκτέιλ  δημιούργησε  ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα, και μια γενικότερη  απαξίωση.      Για το προφίλ και την εικόνα  που παρουσιάζει σήμερα  στην κοινωνία, υπεύθυνοι είναι  αυτοί που τα τελευταία χρόνια κυβέρνησαν την Χώρα, δηλαδή αυτοί  που οδήγησαν την Ελλάδα στα σαγόνια των τοκογλύφων, και το Λαό στην εξαθλίωση. Τώρα τα πρώην μεγάλα κόμματα με αποκλειστικά  δική τους ευθύνη εισπράττουν από την κοινωνία ότι ακριβώς έσπειραν. Και όταν βέβαια σπέρνεις αγκάθια είναι αδύνατο να θερίσεις τριαντάφυλλα.  
Καμιά εύθηνη για όλα αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της πολιτικής δεν έχουν ο Λαός και η κοινωνία. Ο Λαός ευθύνη έχει μόνο για τις επιλογές του, και είναι πια καιρός να κατανοήσει ότι δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς με ευλύγιστη μέση. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η Χωρά έχει ανάγκη από έντιμους και γενναίους πολιτικούς που θα υπερασπίζονται την ακεραιότητα της Χώρας και την ευημερία του Λαού. Πολιτικούς που θα μπορέσουν τη σημερινή  Ελλαδίτσα  του Ραϊχενμπαχ,  του Τομσεν και των άλλων τοκογλύφων, να την κάνουν ξανά ΕΛΛΑΔΑ μεγάλη και περήφανη, απαλλαγμένη από τη   δουλεία και τα δεσμά της διεθνούς τοκογλυφίας.  
                   ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΥΚΤΑΣ
              giorgosnuktas@hotmail.com  
kafeneio-gr.blogspot.com

2 σχόλια

  1. Έιναι σαφές πλέον πως ο Ελληνας έχει ένα θέμα με το μπάντζι τζάμπινγκ και μάλιστα από τα σύννεφα.

    Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και δεκαετίες ως κοινωνία έχουμε δημιουργήσει ένα τελείως πλασματικό χώρο στον οποίο κινούμαστε με αποτέλεσμα οι φυσιολογικές εξελίξεις των πραγμάτων να μας σοκάρουν και να δημιουργούν τελείως λανθασμένες αντιδράσεις. Δεν θέλει μεγάλη εξυπνάδα να ....κατανοήσει κανείς ότι μια χώρα που δεν παράγει ουσιαστικά τίποτα δεν μπορεί να ζει για πάντα με δανεικά.

    Δεν χρειάζεται κανείς να είναι οικονομολόγος για να καταλάβει πως δεν μπορείς ρε φίλε να έχεις δάνεια πολλαπλάσια του ετήσιου εισοδήματός σου γιατί ανα πάσα στιγμή θα έρθει και ο λογαριασμός.

    Κάπως έτσι πέσαμε από τα σύννεφά όταν κατέρρευσε η οικονομία, κάπως έτσι ψηφίσαμε όποιον μας έταζε λαγούς με πετραχείλια και λεφτά την ώρα που βουλιάζαμε, κάπως έτσι αρνούμαστε να κατανοήσουμε την πραγματικότητα.

    Τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ ”
    η πτώση του νεοέλληνα από τα σύννεφα” είναι η άνοδος της Χρυσής Αυγής. Τι εκφράζει η ΧΑ;
    Ακραίες αντιλήψεις, μίσος για το διαφορετικό, βία σε όλες της τις μορφές και φυσικά τον τσαμπουκά του ελληναρά. Πολλά δηλαδή από τα στοιχεία που έχει εκφράσει μια μερίδα της ελληνικής κοινωνίας εδώ και πολλά χρόνια ανεξάρτητα πολιτικής ή κοινωνικής τοποθέτησης.

    Ο τύπος δηλαδή του ανθρώπου που όσο δεν είχε κανένα οικονομικό θέμα και όλα κυλούσαν καλά στη ζωή του, ψάρευε τους μετανάστες από τις πλατείες για να του μαζέψουν τις φράουλες και άμα τον έπιανε το χριστιανικό του τους έδινε και κανα μέρος από το μεροκάματο.

    Ο ίδιος Ελληνας που έσπευδε να γκρεμίσει θέατρα που έπαιζαν τη μία Καζαντζάκη και την άλλη Γκατζογιάννη. Ο ίδιος Έλληνας που ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για το τί αστέρια έστελνε στη βουλή αρκεί να του διόριζαν γυναίκα και παιδιά και να του νομιμοποιούσαν το αυθαίρετο.

    Αυτό το είδος του Ελληνα πάντα υπήρχε και κυκλοφορούσε ανάμεσά μας. Και πλέον με τη Χρυσή Αυγή νομιμοποιήθηκε και πολιτικά και βρήκε και στέγη. Οσοι υποστηρίζουν πως η αριστερή βία δημιούργησε τις συνθήκες για να γιγαντωθεί η Χρυσή Αυγή απλά κοιμούνται όρθιοι.
    Οπως όρθιοι κοιμούνται και όσοι υποστηρίζουν πως η αύξηση των ποσοστών της οφείλεται στη λαθρομετανάστευση.

    Ο ίδιος Ελληνας που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, ο ίδιος Ελληνας την οδηγεί σήμερα και στο κοινωνικό χάος, ο ίδιος Ελληνας θα την οδηγήσει και πιθανότατα στον εμφύλιο.

    Λύση στη βία της Χρυσής Αυγής δεν είναι η βία. Ειναι η εφαρμογή του νόμου. Σε όλα τα επίπεδα.
    Και προς πάσα κατεύθυνηση.

    Οτι δηλαδή δεν έγινε ποτέ σε αυτή τη χώρα με τα σημερινά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευγε αδελφε του "τσε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση