GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δανειστές κατάσχεσαν πλοίο της Αργεντινής στην Γκάνα !!

Η φρεγάτα «Libertad» του Ναυτικού της Αργεντινής κρατείται στην Γκάνα από ομάδα  ομολογιούχων που δεν έχουν πληρωθεί.. Η Αργεντινή υπ...


Η φρεγάτα «Libertad» του Ναυτικού της Αργεντινής κρατείται στην Γκάνα από ομάδα  ομολογιούχων που δεν έχουν πληρωθεί..
Η Αργεντινή υποστήριξε την Τετάρτη ότι η φρεγάτα εκπαίδευσης του Ναυτικού “Libertad”, κρατείται στην Γκάνα και κατηγορεί τους “αδίστακτους χρηματοδότες” των “vulture funds”, οι οποίοι ζητούν την καταβολή των κρατικών ομολόγων, δήλωσε το γραφείο του υπουργού Hector Timerman σε επίσημο ανακοινωθέν .
Σε μια δήλωση με τον τίτλο “Μια περίτεχνη επίθεση από τα ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια έναντι της Αργεντινής” το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι, η φρεγάτα Libertad έχει καθυστερήσει στην Γκάνα, λόγω της απαίτησης που υποβλήθηκε από την NML Group στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας αυτής.
“Το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής έχει ήδη εμπλακεί στην υπόθεση ενημερώνοντας τις αφρικανικές αρχές για την « απάτη », που τέθηκε από αυτούς τους αδίστακτους χρηματοδότες», λέει η ανακοίνωση από το μέγαρο το San Martin Palace (ΥΠΕΞ)
Στη Γκάνα, ο Richard Anamoo επικεφαλής της Αρχής Λιμένων είπε ότι ενήργησε κατόπιν εντολών από το ανώτατο δικαστήριο. “Οι ιδιοκτήτες του σκάφους θα πρέπει να πληρώσουν ή να υπερασπιστούν τον εαυτό τους στο δικαστήριο”, υπογράμμισε.
Η κυβέρνηση της προέδρου Κριστίνα Φερνάντες της Αργεντινής δήλωσε ότι, η αποφαση είναι “παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης για την διπλωματική ασυλία”.
Μεταξύ του 2005 και του 2010, η Αργεντινή αναδιάρθρωσε το 93% του χρέους του 2001 (περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια) με τους κατόχους ομολόγων, αλλά το υπόλοιπο των ομολόγων βρίσκεται στα χέρια κερδοσκοπικών κεφαλαίων ή ληστρικά αμοιβαίων κεφαλαίων (vulture funds), τα οποία απαιτούν συνολική εξόφληση του χρέους συν τόκους με προσφυγή στη δικαιοσύνη ενώπιον των δικαστηρίων.
Σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών της Αργεντινής το NML Group, ανήκει στον διεθνή κερδοσκόπο Paul Singer και κύριο χρηματοδότη του λόμπι, που ενεργεί ενώπιον των αμερικανικών δικαστηρίων και του Κογκρέσου με το όνομα του ATFA (American Task Force Argentina) με προφανή σκοπό να βλάψουν την Αργεντινή “
 Υ.Γ
Όταν τα έλεγε αυτά ο Καμμένος ήταν γραφικός και άσχετος…
exomatiakaivlepo

3 σχόλια

  1. Αλέξηηηη

    Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή Αλέξη;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καμμένος έλεγε ότι κινδύνευαν με κατάσχεση πλοία ελλήνων ιδιωτών. Το συγκεκριμένο είναι κρατικό. Δεν υπάρχει καμμία συνάφεια εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λες φρεγάτα και πάει το μυαλό μας σε κάτι το δυνατό. Ένα εκπαιδευτικό ιστιοφόρο είναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση