GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ειδικό αναπτυξιακό πακέτο για το Νότο...

Tης Κατερίνας Μπατζελή. Στον απόηχο της επίσκεψης της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, με ωριμότητα και χωρίς επικοινωνιακούς χειρισμούς, ...

Tης Κατερίνας Μπατζελή.
Στον απόηχο της επίσκεψης της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, με ωριμότητα και χωρίς επικοινωνιακούς χειρισμούς, είναι σκόπιμο να γίνει μια προσέγγιση για την κρισιμότητα της χώρας μας, πέρα και έξω από την ψήφιση των μέτρων για την εκταμίευση της δόσης. Η χώρα μας βρίσκεται στο break even point των προσπαθειών της, της αντοχής της κοινωνίας, του πολιτικού συστήματος, του τραπεζικού συστήματος, των επιχειρήσεων, αλλά και των δανειστών της. Κανείς δεν μπορεί μετά βεβαιότητας να πει ότι στη σημερινή συγκυρία ένα «βήμα πίσω» θα κοστίσει λιγότερο από ένα «βήμα μπροστά». Διότι και οι δύο κινήσεις είναι υψηλού κόστους. Πολιτικού, ηθικού, και κοινωνικού.
Η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα, στην προσπάθεια άμβλυνσης των επιπτώσεων των οικονομικών μέτρων του νέου πακέτου, έχουν συνδυάσει τη διαπραγμάτευση με ένα κύριο ζήτημα. Αυτό της επιμήκυνσης και μάλιστα σε συνδυασμό με εμπροσθοβαρή μέτρα. Η επιμήκυνση, όμως, και μάλιστα η πολυετής, από μόνη της μπορεί να απομακρύνει το στόχο των ουσιαστικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, να διογκώσει το κόστος προσαρμογής και, πιθανόν, να καθυστερήσει την επάνοδο της χώρας στις αγορές. Ενώ αφήνει ανοιχτό το ερώτημα: Ποιος πληρώνει την επιμήκυνση;
Η συμμετοχή της ΕΚΤ, όπως αυτή σταδιακά θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα του ευρωπαϊκού συντάγματος, και η άμεση μείωση των επιτοκίων των δανείων εκείνων που προκύπτουν από το μνημόνιο, είναι σκόπιμο να είναι στην κορυφή της ατζέντας των εθνικών διαπραγματεύσεων για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, παρά τις σημερινές «αντιρρήσεις» και αιτιολογήσεις των υπευθύνων της ΕΚΤ.
Οι διαπραγματεύσεις και οι αποφάσεις για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, η δημιουργία ενός ορθολογικού και εξισορροπημένου εθνικού προϋπολογισμού για τα επόμενα χρόνια, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μονομερώς ως η εφαρμογή μιας δημοσιονομικής πολιτικής. Αλλά και ως απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής του εθνικού προϋπολογισμού στην ανάπτυξη.
Διαβάστε όλο το άρθρο στο παρακάτω linkhttp://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2245059#

10 σχόλια

  1. Με τη κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά, των φοροαπαλλαγών για φροντιστήρια και άλλα μαθήματα, τη κατάργηση των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων, τους νέους φόρους στα ακίνητα, όχι μόνο τα παιδιά μας δεν θα ψηφίσουν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, αλλά όσα είναι μέσα στην ΟΝΝΕΔ και ν. ΠΑΣΟΚ θα φύγουν.
    Μην περιμένετε ψήφους από τα παιδιά των Ελλήνων, σαπιοπροδότες ! Μαύρο παντού, σε κάθε κάλπη. Αν φοράτε παντελόνια αποχωρήστε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο περιβόητος Κολλάς προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Πράσινοι και κόκκινοι, «λιοντάρια» και «ποντίκια» "Η είδηση ότι μετα τον διαβοητο Φωτοπουλο της ΔΕΗ κι ο περιβοητος Κολλας προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ κι αρθρογραφεί στην Αυγή, δεν με αιφνιδίασε.

    Το απεχθες συντεχνιακο, κομματικο κράτος των Κολλαδων που μας έφερε σε αυτα τα χάλια που θα εύρισκε καταφύγιο παρα στην Κουμουνδούρου.

    Το ΠΑ$$ΟΚ δυστυχώς, είναι εδω ενωμένο,£ΥΡΙΖΑ δυνατό.

    # Για όσους ''ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ''..... Ηταν, με τις ψήφους των προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος των εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία της πρωτεύουσας.
    Ενα πρωί, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είχαν φωτογραφίες με γυμνούς ανθρώπους, να προσπαθούν να καλυφθούν.
    - Ηταν οδηγοί λεωφορείων που τους είχαν γυμνώσει συνδικαλιστές, με μπροστάρη τον πρόεδρο, στην οδό Σωκράτους, πλάι στην Πλατεία Ομονοίας. Πρόσωπα που το κίνημα τιμώρησε με δημόσια διαπόμπευση και εξευτελισμό, επειδή δεν συμφώνησαν με το σύνθημα «όχι στην ιδιωτικοποίηση».

    Σημείωση : Τελικά όλος ο "Πάγκος" του ΠΑ$$ΟΚ έχει πάρει μεταγραφή στην ομάδα του £ΥΡΙΖΑ...

    Τεράστια επιτυχία αυτή η μεταγραφή !!
    ΟΛΗ η ΑΛΗΤΕΙΑ >>>> £ΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στο πασοκ δεν εισουν ρε κοτα τι εκανες τωρα τα θυμηθηκατε ολα προδοτες της ελλαδας ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγα Σιγα την αναπτυξη !!!!!!
    Υπαρχουν και καρδιοπαθεις !!!!!
    Μωρη ΓΙΔΑ τωρα θα καμεις αναπτυξη ???
    Μαθε λοιπον πως οι γιδες εχουν παντα την τιμη τους, εσεις την χασατε !!!
    ΟΥΣΤ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΗΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητη κ.Μπατζελη, ησουν βολευτης του ΠΑΣΟΚ. Και μονο το γεγονος ησουν στο κομα της φαυλοτητας σε ενα κομα που ευθυνεται απο το ετος ιδρισεως του για τα δυνα αυτου του τοπου, θα πρεπει να παραδεχτεις οτι δεν εχεις ουτε πολιτικη ευθυνη ουτε την απαραιτητη πολιτικη διορατικοτητα αλλα ουτε και αρετη.
    Με απλα λογια δεν κανεις για αυτη τη δουλεια , τελειωσες εσυ οπως και ολα τα χαμιλοβαθμα γιοσουφακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΤΕ ΠΑΚΕΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΑΝ; ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ; ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10%.
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΦΑΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΟΤΟΜΑΡΟ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΑΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ.
    ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΟΤΙ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑΖΙ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΒΟΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ "ΧΩΡΙΟ".
    ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΚΟΙ ΜΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΧΩΡΙΣ 4ο ΚΑΙ 5ο ΡΑΪΧ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ. ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε συ Κάθριν, καλά που ήσουνα εσύ; Δεν ήσουνα διακεκριμένο μέλος της κυβέρνησης του ΜΑΛΑΚΑ; Από τα γραφόμενά σου μας δίνεις την εντύπωση ότι ήσουνα αεροσυνοδός που πέταξε μέχρι τον Άρη (τον πλανήτη και όχι τον Κωλοτρυπιδούλη, θαμώνα της Αράχωβας... ) με το διαστημόπλοιο που μετέφερε εκεί το curiosity.
    Παρά ταύτα και επειδή έχεις τα σΤΟματικά προσόντα, όταν γυρίσει ο τροχός (ΚΑΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ)και σας γαμήσει κι ο φτωχός πιστεύω ότι θα προσφέρεις και συ τις "υπηρεσίες" σου...

    Υ.Γ.: Ρε μάγκες έχετε προσέξει ότι όλα αυτά τα ΛΑΜΟΓΙΑ έχουν εξοβελίσει από το λεξιλόγιο τους το ακρωνύμιο της σπείρας πασόκ, στην οποία διετέλεσαν εξέχοντες κλαδάρχες!!!;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη υπόθεση τα στοματικα προσόντα κελαειδαει..........

      Διαγραφή
  8. ΜΕ ΜΕΤΡΟ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΚΑΙ ΣΙΓΑ- ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΔΥΤΗ.
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ "ΠΡΥΤΑΝΗ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το άρθρο της κας Μπατζελή = κούφια λόγια πολιτευτών προς άγραν (ηλιθίων) ψηφοφόρων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση