GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο ρεκόρ ταχύτητας για μοτοσυκλέτα

Το βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνει την πρόσφατη προσπάθεια του Al Lamb στα Αλίπεδα της Μπονβίλ (Bonneville Salt Flats, Utah). Ο Lamb μετ...

Το βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνει την πρόσφατη προσπάθεια του Al Lamb στα Αλίπεδα της Μπονβίλ (Bonneville Salt Flats, Utah).
Ο Lamb μετρήθηκε με μέση ταχύτητα (σε δύο αντίθετα περάσματα) 420,8 χλμ/ώρα, αλλά η μέγιστη ταχύτητα που έδειξαν τα φωτοκύτταρα ήταν 424 χλμ/ώρα.
Αν η ταχύτητα αυτή φαίνεται χαμηλή για ρεκόρ ταχύτητας, τότε χρειάζεται μια κρίσιμη διευκρίνιση. Ο Lamb οδήγησε το Fireblade καθισμένος κανονικά στη σέλα του, δηλαδή σχετικά όρθιος.
image366 Νέο ρεκόρ ταχύτητας για μοτοσυκλέτα
 Νέο ρεκόρ ταχύτητας για μοτοσυκλέτα
 Νέο ρεκόρ ταχύτητας για μοτοσυκλέτα
Στις συνήθεις προσπάθειες για ρεκόρ, ο αναβάτης είναι ξαπλωμένος σε ύπτια ή πρηνή θέση (ανάσκελα ή μπρούμητα), για καλύτερο αεροδυναμικό αποτέλεσμα.
Τα 420,8 χλμ/ώρα πρέπει να επικυρωθούν ως ρεκόρ από τη FIM, πράγμα που αναμένεται εντός των ημερών, όταν ελεγχθούν όλα τα δεδομένα της τηλεμετρίας.
Στο CBR1000RR Fireblade του Lamb έχει προστεθεί ένας στροβιλοσυμπιεστής (τούρμπο) που εκτίναξε την ισχύ στους 400 ίππους. Το στάνταρ Fireblade αποδίδει 178 ίππους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση