GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ντροπή να μεταναστεύουν νέοι άνθρωποι από χώρες της Ε.Ε.»

Την άποψη ότι η επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έγινε με «καθυστέρηση», εξέφρασε ο πρό...

Την άποψη ότι η επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έγινε με «καθυστέρηση», εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε».
Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι «θα ήταν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, εάν η επίσκεψη αυτή είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα».
Ο κ. Σουλτς ζητά να υπάρξουν αναπτυξιακά μέτρα, από το μεγάλο προϋπολογισμό της Ε.Ε., για εκείνες τις χώρες στις οποίες είναι ιδιαίτερα υψηλή η ανεργία των νέων, όπως στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μια πρωτοβουλία θα μπορούσε να είναι «μικροδάνεια» για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα ήταν δυνατόν να επενδύσουν άμεσα και τοπικά σε διάφορα προγράμματα και ειδικότερα στην Ελλάδα.
Σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», ο κ. Σουλτς καταγγέλλει πως αποτελεί «ντροπή» να αναγκάζονται οι νέοι άνθρωποι από μερικές χώρες – μέλη της Ε.Ε., να μεταναστεύουν, επειδή δεν έχουν πλέον καμιά προοπτική σε αυτές και αυτό τη στιγμή που η Ευρώπη είναι η πλουσιότερη ήπειρος στη γη. «Για το λόγο αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέσα σε ταχύτατο χρόνο, μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων», συμπλήρωσε
Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου ανέφερε ότι τον εντυπωσίασε ιδιαίτερα η συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα, ο οποίος του ανέφερε την ύπαρξη ενός καταλόγου 200 προγραμμάτων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να προσλάβουν απευθείας και να απασχολήσουν νέους ανθρώπους. Πρόκειται για προγράμματα στους τομείς, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τουρισμός, επέκταση αεροδρομίων, ανανέωση στόλου, ανακαίνιση σχολείων, δίκτυα αποχέτευσης, νοσοκομεία και γενικά, έργα υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση