GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Λίφτινγκ» στους Φαραώ

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου άνοιξε και πάλι για το κοινό μία από τις πυραμίδες, σε μία προσπάθεια να δώσει ώθηση στην τουριστική βιομηχαν...

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου άνοιξε και πάλι για το κοινό μία από τις πυραμίδες, σε μία προσπάθεια να δώσει ώθηση στην τουριστική βιομηχανία που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την εξέγερση του περασμένου χρόνου.
Ο υπουργός Αρχαιοτήτων Muhammad Ibrahim ανακοίνωσε πως η Πυραμίδα του Χεφρήνου (Chefren) και ακόμα από τις πυραμίδες της Γκίζας θα ανοίξουν και πάλι έπειτα από μεγάλο διάστημα αποκατάστασής τους.
Μπορεί τα ερωτήματα για την ασφάλεια των τουριστών στην περιοχή να παραμένουν ανοιχτά, αλλά ο Ibrahim επέμεινε πως η Αίγυπτος είναι μία ασφαλής χώρα. Παρότι ο τουρισμός φαίνεται να ανακάμπτει, έντονη είναι η ανησυχία πως η περιοχή παραμένει ευάλωτη σε ταραχές.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξανανοίγουν αυτά τα ταφικά μνημεία έπειτα από δέκα χρόνια εργασιών», δήλωσε ο Ibrahim.
Οι τάφοι ανακαλύφθηκαν το 1927 από τον Αμερικανό Αιγυπτιολόγο George Reinser και στο παρελθόν είχαν κλείσει αρκετές φορές λόγω έργων.
Οι ερευνητές υπολόγισαν πως κάθε επισκέπτης αφήνει περίπου 20 γραμμάρια υγρασίας στο χώρο, μέσω του ιδρώτα.
Αυτό προκαλεί ζημιά σε τμήματα του μνημείου.
Το πρόγραμμα αποκατάστασης κόστισε 4 εκατομμύρια ευρώ και περιλάμβανε τον καθαρισμό των τοίχων και την ενίσχυσή τους καθώς και την απομάκρυνση γκράφιτι που είχαν αφήσει προηγούμενοι επισκέπτες. Συντήρηση έγινε επίσης σε επιγραφές και σχέδια.
Το πέτρινο έδαφος προστατεύεται πλέον με ξύλο πάνω στο οποίο πατούν οι τουρίστες ενώ εγκαταστάθηκαν νέα συστήματα φωτισμού και εξαερισμού.
Η Πυραμίδα του Χεφρήνου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη νεκρόπολη της Γκίζας.
Δείτε τις φωτογραφίες






Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση