GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχεται η αστυνομία στρατού!

Τα επικοινωνιακού τύπου μέτρα φρούρησης του υπουργείου εθνικής άμυνας, δεν είναι παρά ο προάγγελος των ανατροπών που φέρνουν στο θέμα της...

military police embroidered hat p233142053286225891b82ls 400 250x180 Έρχεται η αστυνομία στρατού! Τα επικοινωνιακού τύπου μέτρα φρούρησης του υπουργείου εθνικής άμυνας, δεν είναι παρά ο προάγγελος των ανατροπών που φέρνουν στο θέμα της φύλαξης των στρατοπέδων οι προτάσεις που ήδη απεργάζονται τα Γενικά Επιτελεία σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει με νομοθετική ρύθμιση να “προικίσει” τις Ένοπλες Δυνάμεις με δική τους Αστυνομία η οποία θα έχει δικαίωμα όχι απλά να επεμβαίνει σε περιπτώσεις παραβίασης στρατιωτικών χώρων, αλλά να συλλαμβάνει πολίτες εάν κριθεί απαραίτητο και να χρησιμοποιεί όλα εκείνα τα μέσα που χρησιμοποιούν σήμερα οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας.
Η πρόσφατη εισβολή των συνδικαλιστών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκάλεσε την κινητοποίηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Προτάσεις που είχαν διατυπωθεί στο παρελθόν και έθεταν το θέμα “ξεσκονίζονται”, επικαιροποιούνται και επανεξετάζονται υπό το πρίσμα της νέας εποχής. Το ερώτημα εάν θα δημιουργηθεί ένα νέο σώμα στρατιωτικής αστυνομίας κατά τα πρότυπα των Καραμπινιέρων, ή εάν θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι υπάρχουσες δυνάμεις της στρατονομίας, ναυτονομίας και αερονομίας και να αναλαμβάνουν την ασφάλεια των στρατοπέδων, είναι υπό διερεύνηση.
Ωστόσο, ο στόχος είναι το νέο αυτό στρατιωτικό-αστυνομικό σώμα, να μπορεί να κάνει αποτελεσματική αποτροπή, να έχει δικαίωμα σύλληψης πολιτών εάν εισβάλλουν σε στρατιωτικούς χώρους, να έχουν δικαίωμα αλλά και εκπαίδευση στη χρήση γκλομπς, χημικών και άλλων υλικών σχετικών με την ασφάλεια, αλλά να μην έχουν δικαίωμα στη χρήση όπλων κατά πολιτών. Μέχρι στιγμής οι Έ. Δ. είχαν αρνηθεί να προχωρήσουν στην υλοποίηση των όποιων σχεδίων.
Ενα βασικό επιχείρημα είναι η απουσία νομικού πλαισίου που να επιτρέπει στις Ενοπλες Δυνάμεις τέτοια εμπλοκή. Εάν τώρα το σχέδιο προχωρήσει για να εφαρμοστεί εντός στρατοπέδων, δεν αποκλείεται να ανοίξει και παραθυράκι για επιχειρήσεις και εκτός αυτών σε περίπτωση ανάγκης. Αυτό είναι πιθανό να προκαλέσει αντιδράσεις εντός και εκτός των Ε. Δ., καθώς μετά τις ασκήσεις καταστολής πλήθους που περιλάμβανε η άσκηση “καλλίμαχος” με τη συμμετοχή της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, η οποία σήμερα φρουρεί το πεντάγωνο, τόσο η αντιπολίτευση όσο πιθανώς και μέλη του κυβερνητικού σχήματος θα έχουν αντιρρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση