GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πληρωμένοι πράκτορες τουρκεύουν την Θράκη

Καταγγελίες φωτιά για τον Τούρκο πρόξενο Τα όσα καταγγέλλει  ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και για πάρα πολλά χρόνια βουλευτής Ξάν...


Καταγγελίες φωτιά για τον Τούρκο πρόξενο
Τα όσα καταγγέλλει  ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και για πάρα πολλά χρόνια βουλευτής Ξάνθης, Παναγιώτης Σγουρίδης, για το θέμα που έχει προκύψει με τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή, αλλά και γενικά για το κλίμα τουρκικής τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί στη Θράκη είναι συγκλονιστικά.
Ο κ. Σγουρίδης κάνει λόγο για “πληρωμένους πράκτορες” που “υπηρετούν πιστά τον πρόξενο” και επισημαίνει τις τεράτιες ευθύνες του ελληνικού κράτους για την αδιάφορη στάση του.
Τι λέει ο Παναγιώτης Σγουρίδης:
“Η υπόθεση του ιμάμη της κοινότητας Σώστης Ροδόπης, Καρά Χαλήλ Μπιλάλ, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις πιέσεις που δέχονται με διάφορους τρόπους οι συμπολίτες μας μουσουλμάνοι, από πράκτορες που επί πληρωμή υπηρετούν πιστά τον Τούρκο πρόξενο Κομοτηνής.
Δυστυχώς για τη Θράκη η Αθήνα ξυπνά από το λήθαργό της μόνο όταν κάτι δημοσιοποιείται, όπως η επιστολή του Ιμάμη, ο οποίος το μόνο που ζητά είναι να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα πέρα από οποιαδήποτε οικονομικά συμφέροντα.
Όσες φορές προσπάθησα να αφυπνίσω τους κρατούντες στην Αθήνα, διάφοροι κύκλοι προσπάθησαν να με χαρακτηρίσουν υπερπατριώτη και εχθρό της ελληνοτουρκικής φιλίας.
Δυστυχώς τα πράγματα στην Ελληνική Θράκη είναι τελείως διαφορετικά, για όλους μας, και δεν στηρίζονται στη βάση της ελληνοτουρκικής φιλίας.
Η έλλειψη παρουσίας του κράτους -δεν χρειάζεται να τονίσω ότι αναφέρομαι στο ελληνικό- αφήνει λαμπρό πεδίο δράσης έτσι ώστε να αντικαθίσταται από το Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, το οποίο εκμεταλλευόμενο αυτό το κενό προσπαθεί να τουρκοποιήσει μια θρησκευτική μειονότητα, με χρηματισμό, απειλές, διώξεις, κοινωνικό αποκλεισμό.
Και αυτό το πετυχαίνει πολλές φορές, κλείνοντας το μάτι σε μια πιθανή ανεξαρτητοποίηση της Δυτικής Θράκης στο μέλλον.
Ας αφυπνιστεί η Αθήνα όχι από έναν πολιτικό αλλά από ένα πολίτη της Θράκης που θέλει να προστατεύσει, όπως και όλοι μας τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας που από σήμερα γιορτάζουν φιλήσυχα το Μπαϊράμι τους”.
Σχόλιο ιστολογίου: Αξίζει να σημειώσουμε πως προκλήθηκε θόρυβος και πολιτικό “ενδιαφέρον”, μόνο όταν υπήρξε η μήνυση του συγκεκριμένου ιμάμη του Σώστη Ν. Ροδόπης, ενώ υπήρξε παγερή αδιαφορία στα σχεδόν επί καθημερινής βάσης καταγγελλόμενα από Έλληνες πολίτες, χριστιανούς κατοίκους της Θράκης.
Απορίας άξιο, δηλαδή, είναι πως το Ελληνικό κράτος αδιαφορεί ολοκληρωτικά για τα καταγγελλόμενα από χριστιανούς κατοίκους και συμπεριφέρεται σαν να γίνονται καταγγελίες από κατοίκους μιάς ξένης χώρας, σαν να μην βρίσκονται αυτοί στην Ελληνική επικράτεια.
Δυστυχώς, οι πολιτικοί της χώρας θα πρέπει να απολογηθούν για την στάση που επιδεικνύουν έναντι του Ελληνισμού της Θράκης, προκειμένου να γίνουν πιστευτοί σε οτιδήποτε προβάλουν ως δικαιολογία. Πάντως, εάν προφασιστούν το “δεν γνωρίζαμε”, θα είναι ψεύτες ολκής, αφού ενημερώνονται καθημερινά μέσα από τις ειδικές κρατικές υπηρεσίες που λειτουργούν στην περιοχή και από ανθρώπους που είναι πολύ καλοί γνώστες της όλης κατάστασης.
Πηγή:kostasxan.blogspot.com

1 σχόλιο

  1. Αυτό που ξεχνούν όλοι να πουν είναι από ποιο πολιτικό χώρο προέρχεται και ποιο κόμμα υπηρέτησε ο Σγουρίδης. Ο οποίος το μισό του δίκιο το χάνει γιατί ενώ κάνει σωστές διαπιστώσεις δε φρόντισε να έχει γερό και πολυμελές και σοβαρό κόμμα (ΠΑΣΟΚ άντε να το πούμε) στην Ξάνθη αλλά και στην Ελλάδα.

    Ένα ΠΑΣΟΚ που έχει κάνει (ρητορικά αλλά κι αυτό κάτι είναι) τις πολύ καλύτερες, περισσότερες, αναλυτικότερες, ουσιαστικότερες θεσμικές κοινοβουλετικές αντιπροξενικές παρεμβάσεις στη Βουλή, και αυτό αποσιωπάται από όλους.

    Ενώ αν κλάσει η Δούρου, ή βγάλουν φλέβες τα μπράτσα του Μιχαλολιάκου ή σε κοιτάξει άγρια και αριστερά ο Γλέζος, ερμηνεύεται κάτι σαν κοινωνικός ηρωισμός εναντίον του άτιμου του συστήματος που διαφεντεύει τους λαούς όλου του κόσμου και πρέπει να πέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση