GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανα στρέμμα ή ιδιοκτησία ο φόρος στα εκτός σχεδίου

500 εκ. το φιρμάνι του 2013 για αγροτεμάχια, οικόπεδα και κτήματα Στην οριζόντια φορολογία θα υπαχθούν τα πάσης φύσεως ακίνητα που βρί...


500 εκ. το φιρμάνι του 2013 για αγροτεμάχια, οικόπεδα και κτήματα
Στην οριζόντια φορολογία θα υπαχθούν τα πάσης φύσεως ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου, όπως οικόπεδα, αγροτεμάχια, βοσκότοποι, εκτάσεις με φωτοβολταϊκά, ακόμα και αγροτικές καλλιεργούμενες εκτάσεις.
«Στρεμματικό» ή κατ’ αποκοπή φόρο «ανά ιδιοκτησία» σε όλα τα αγροτεμάχια, οικόπεδα και κτήματα εκτός σχεδίου, ακόμα και στις αγροτικές καλλιεργούμενες εκτάσεις, το 2013, προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για την ένταξη όλων των ακινήτων στον νέο ενιαίο φόρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση ο φόρος στα αγροτεμάχια θα είναι οριζόντιος και μικρός, καθώς δεν υπάρχει από τις αρμόδιες υπηρεσίες καταγραφή των εκτάσεων και αργότερα, μετά την καταγραφή των αναλυτικών στοιχείων από την υποβολή νέου Ε9 από τους ιδιοκτήτες, η φορολογία θα γίνει αναλογική και προοδευτική, ανάλογα με την έκταση και τη θέση των εκτός σχεδίου ακινήτων.
Οπως έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «για το 2013 δεν προλαβαίνουμε να εφαρμόσουμε αντικειμενικό σύστημα φορολόγησης των εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού ακινήτων και γι’ αυτό θα πάμε σε γραμμική λύση με ένα μικρό ποσό επιβάρυνσης που μπορεί να είναι από 5 μέχρι 10 ευρώ το στρέμμα ή μέχρι 50 ευρώ ανά δικαίωμα ιδιοκτησίας».
fetcher 114 Ανα στρέμμα ή ιδιοκτησία ο φόρος στα εκτός σχεδίου
Η ηλεκτρονική πύλη θα ανοίξει για λίγους μήνες, προκειμένου οι φορολογούμενοι να δηλώσουν τα ακίνητά τους.
Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, το ακριβές ποσό του φόρου θα προσδιορισθεί μετά την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας στα εκτός σχεδίου και με στόχο το 2013 να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία τουλάχιστον 500 εκ. ευρώ.
Ο πρώτος λογαριασμός
«Οροφή» τα 50 ευρώ
Σε πρώτη φάση ο φόρος στα αγροτεμάχια θα είναι οριζόντιος και μικρός και θα είναι 5 μέχρι 10 ευρώ το στρέμμα ή μέχρι 50 ευρώ ανά ιδιοκτησία.
Η δεύτερη φάση
Με βάση τις αντικειμενικές η φορολογία το 2014
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ανοίξει για διάστημα λίγων μηνών την ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή του E9 από τους φορολογούμενους που κατέχουν ακίνητα εκτός σχεδίου προκειμένου να συμπληρώσουν τα σχετικά στοιχεία ή να διορθώσουν όσα έχουν αναγράψει στο έντυπο Ε9 των προηγούμενων ετών.
«Για το 2013 δεν έχουμε τον χρόνο για να επεξεργασθούμε αναλυτικά τα στοιχεία και να καταρτίσουμε περιουσιολόγιο για τα εκτός σχεδίου ακίνητα, έτσι ώστε να προσδιορισθεί η ακριβής αξία των ακινήτων και γι’ αυτό επιλέγουμε τη λύση του κατ’ αποκοπή φόρου, αλλά από το 2014 θα έχουμε πλήρη εικόνα και η φορολογία των εκτός σχεδίου θα γίνει με βάση αντικειμενικές τιμές», τόνιζε αρμόδιος παράγοντας.
Παράθυρο εξαίρεσης
Στην οριζόντια φορολογία θα υπαχθούν τα πάσης φύσεως ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου όπως οικόπεδα, αγροτεμάχια, βοσκότοποι, εκτάσεις με φωτοβολταϊκά, αγροτικές αρδευόμενες ή μη εκτάσεις ανεξάρτητα από την έκτασή τους.
Στο υπουργείο Οικονομικών ανοίγουν παράθυρο εξαίρεσης από τον φόρο των μικρών αγροτικών εκτάσεων ανάλογα με τα χρονικά περιθώρια που θα υπάρξουν για το 2013. Σε δεύτερη φάση και αφού καταρτισθεί το ολοκληρωμένο περιουσιολόγιο θα αυξηθούν και θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα οι αντικειμενικές τιμές για τα εκτός σχεδίου κτήματα και σταδιακά θα εξομοιωθούν με τις υπόλοιπες που ισχύουν για τα ακίνητα εντός σχεδίου.
Εκτιμάται ότι το σύστημα θα φθάσει στην πλήρη εφαρμογή προς το τέλος του επόμενου έτους.Τα ακίνητα εκτός σχεδίου θα προστίθενται στην υπόλοιπη περιουσία του φορολογούμενου και το σύνολο θα αποτελέσει τη φορολογητέα βάση για τον προσδιορισμό του νέου ενιαίου φόρου. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος κατέχει ένα αγροτεμάχιο και ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου και ταυτόχρονα έχει μια κατοικία και ένα οικόπεδο εντός σχεδίου αυτά θα προστίθενται και επί του αθροίσματος της αξίας τους θα υπολογίζεται ο ενιαίος φόρος.
Για παράδειγμα, αν το αγροτεμάχιο και το οικόπεδο εκτός σχεδίου με βάση τις τιμές που θα προσδιορίσει η Εφορία είναι συνολικής αξίας 50.000 ευρώ και το σπίτι και το οικόπεδο εντός σχεδίου έχουν αξία 300.000 ευρώ, ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης θα φορολογηθεί για αξία 350.000 ευρώ.
Πάντως, δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί η κλίμακα και οι συντελεστές του νέου φόρου, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρχει αφορολόγητο όριο και ο φορολογικός συντελεστής θα κυμαίνεται από 0,3% μέχρι και 4% ανάλογα με τη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του φορολογούμενου.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ
 Ανα στρέμμα ή ιδιοκτησία ο φόρος στα εκτός σχεδίουfetcher 41 Ανα στρέμμα ή ιδιοκτησία ο φόρος στα εκτός σχεδίου Ανα στρέμμα ή ιδιοκτησία ο φόρος στα εκτός σχεδίου
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

4 σχόλια

  1. ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ !
    ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΒΕΒΑΙΑ, ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ. ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ, ΝΟΜΙΜΑ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΑ !

    ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ Ή ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΗΦΑΓΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΔΗΦΑΓΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ 31 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ 24 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 14 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ! ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ !
    ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΌΜΩΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ! ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΝ 3 ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ___________________ __________ //
    Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο για να αποκαλυφθούν οι διαπλεκόμενοι ΔΡΑΧΜΟΛΑΓΝΟΙ...

    Αρκεί να ρίξει κανείς μία ματιά στην φερόμενη σαν λίστα Λανγκάρντ και καταλαβαίνει περί τι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ πρόκειται...

    Εντελώς "τυχαία" οι σημαιοφόροι της ..."Αντίστασης" στους "Ναζί" που μας επέβαλαν "τοποτηρητές"
    οι δανειστές μας , είναι οι πιο "ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ" αντι- ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ...

    Εντελώς "τυχαία" όλοι αυτοί οι τύποι θέλουν να διώξουμε τους "κακούς" ξένους που μας ζητούν να ΜΗΝ πληρώνουμε με τους ΦΟΡΟΥΣ μας τρελά ποσά για :Συνδικαλιστές (Των ΔΕΚΟ κυρίως εννοείται...)
    -"Άγαμες" Θυγατέρες (βρε δεν πάνε να...)
    -Τριπλές και τετραπλές συντάξεις σε πολιτικούς που με το που αναλαμβάνουν κάτι στο δημόσιο αυτόματα γίνονται και ΠΛΟΥΣΙΟΙ
    και λοιπά και λοιπά...

    Όλοι αυτοί οι "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ " έβγαλαν τα λεφτά τους στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και περιμένουν...

    Περιμένουν να πείσει ο "φράγκας" τους κουτογραγκους Έλληνες να "επαναστατήσουν" και να έρθουν πίσω με τα μισά λεφτά να πάρουν ΤΡΕΛΕΣ περιουσίες...

    Να τους ΧΑΙΡΕΣΤΕ...
    _____________________________ //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακελειό στη ΝΔ.
    Απειλούν με διαγραφές τους Νεοδημοκράτες τα πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ ! Μετά τη ψήφιση των μέτρων θα φαγωθούν Καραμανλικοί και Μητσοτακικοί βουλευτές, καθώς και αυτοί της λαϊκής Δεξιάς, και θα επικρατήσουν αυτοί του πρώην ΛΑΟΣ και του πρώην σημιτικού πασοκ ( Διαμαντοπούλου, γυναίκα Πάγκαλου κλπ ). Ο Αντωνάκης- Κωλοτούμπας, ζηλώσας δόξαν ΓΑΠ, προδίδει τον Ελληνικό λαό, και διαλύει την Νέα Δημοκρατία, εξωπετώντας παραδοσιακούς Νεοδημοκράτες.
    Ενδειχτικό της διάλυσης του κόμματος, εξαιτίας των νέων μέτρων, είναι η κινητοποίηση μόλις μερικών δεκάδων χειροκροτητών στον Άγ. Δημήτριο ( 20-30 νεολαίοι όλοι κι όλοι ), ενώ υπάρχουν διαλυτικές τάσεις στην ΟΝΝΕΔ, ΔΑΠ και ΔΑΚΕ, που θα γιγαντωθούν όταν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα ! Στις κάλπες τα ποσοστά ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ συρρικνώνονται σημαντικά, ενώ πολλοί ντρέπονται που είναι υποψήφιοι με αυτά τα κόμματα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή την κρίσιμη στιγμή το Ε.ΠΑ.Μ., απόλυτα προσηλωμένο στις αρχές και τα προτάγματά του, απευθυνόμενο στον Ελληνικό Λαό τον καλεί να συσπειρωθεί στον Αγώνα και να εφαρμόσει στην πράξη το άρθρο 120 παρ.4 του Συντάγματος μέσα από ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ με διάρκεια μέχρι τη τελική Νίκη.

    Απευθύνει επίσης, ύστατο και αγωνιώδες κάλεσμα στα κόμματα της Βουλής που δηλώνουν δημοκρατικά και αντιμνημονιακά να σταθούν επάξια στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις, που επιβάλλουν οι ιστορικές στιγμές και να εμποδίσουν, στην πράξη, την ψήφιση των νομοσχεδίων που ετοιμάζονται.

    Καλούμε τα συγκεκριμένα κόμματα να αποφασίσουν και να καλέσουν τους βουλευτές τους να προχωρήσουν στην κατάθεση της βουλευτικής τους ιδιότητας και να παραιτηθούν από ένα κοινοβούλιο που είναι σε πλήρη διάσταση με την κοινωνία και με το κοινό αίσθημα περί δικαιοσύνης και νομιμότητας.

    Να παραιτηθούν προκαλώντας πολιτική κρίση και κυρίως απονομιμοποιώντας και απομονώνοντας πλήρως τους δωσίλογους της τριμερούς ψευδοκυβέρνησης.

    Να εγκαταλείψουν το αμαρτωλό κοινοβούλιο και να καλέσουν μαζί μας το Λαό σε θέσεις μάχης που με κυρίαρχο όπλο τη Γενική Πολιτική Απεργία διαρκείας, θα οδηγήσουν στην κατάρρευση των επίορκων δωσίλογων της τριμερούς και την αποκατάσταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ η οποία παραβιάζεται συστηματικά από την 5-5-2010 έως και σήμερα που βιώνουμε το τέταρτο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ με την παραβίαση των άρθρων 28, 37 και 38, 41 και 54 παρ2 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

    Να οδηγηθεί η χώρα (μέσα από υπηρεσιακή κυβέρνηση) σε έντιμες και δημοκρατικές εκλογές για την ανάδειξη Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης που θα δώσει στην πατρίδα μας το Σύνταγμα που της αρμόζει.

    Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δικαιώσουν τον προσδιορισμό του αντιμνημονιακού αντιλαμβανόμενα την κρισιμότητα και το ιστορικό βάρος των στιγμών και να ανταποκριθούν στο κάλεσμά του.

    Ένα είναι σίγουρο και αναπόφευκτο.

    Όλοι μας θα κριθούμε από τον ελληνικό λαό – αυστηρά και χωρίς καμιά επιείκεια –για την κάθε μας κίνηση από δω και στο εξής. Ο λαός θα μας κρίνει με βάση το χώρο και το χρόνο που θα επιλέξει ο καθένας μας για τη δράση του από δω και πέρα. Μαζί του, στο δρόμο ή με την παρέα των δωσίλογων που θα τους νομιμοποιούμε με την παρουσία μας σε μια παρωδία «κοινοβουλευτικής νομιμότητας»; Κανένας δεν μπορεί να υπηρετεί ταυτόχρονα δυο αφεντικά. Ή με τους δωσίλογους ή με τον μαχόμενο Ελληνικό λαό.

    Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί το ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και το ΚΚΕ να τολμήσουν να εμπιστευτούν τον ελληνικό Λαό. Αυτή τη στιγμή, που όλοι γνωρίζουν ότι η μάχη δίνεται για την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία, όποιος λείψει θα χαρακτηριστεί συνένοχος και «συνεργάτης».

    Το Ε.ΠΑ.Μ. – ούτως ή άλλως – θα συνεχίσει τον αγώνα του πάνω στην προοπτική του καλέσματος και δηλώνει ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις δυνάμεις εκείνες που θα θελήσουν να μπουν μπροστά για την υλοποίηση αυτής της προοπτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση