GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλμυρός: Δυναμικό και με παλμό συλλαλητήριο κατά των μέτρων

  Aπό το http://almyros.weebly.com Πάνω από 1000 δημότες του Αλμυρού συμμετείχαν στη σημερινή Λαϊκή Συνέλευση-Συλλαλητήριο και πορεία ...

 Aπό το http://almyros.weebly.com
Πάνω από 1000 δημότες του Αλμυρού συμμετείχαν στη σημερινή Λαϊκή Συνέλευση-Συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα σκληρά μέτρα και την κοινωνική κρίση, που διοργάνωσε ο Δήμος. Όλοι οι ομιλητές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική και είπαν «τέλος ως εδώ, δεν πάει άλλο». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκος, «Οι αλλαγές που υπόσχονται θα έρθουν μόνον αν σκύψουν πάνω στα πραγματικά προβλήματα του λαού και όχι τα προβλήματα των τραπεζών και του κεφαλαίου».
Αρχικά εκπρόσωποι φορέων της περιοχής Αλμυρού αλλά και της Μαγνησίας γενικότερα, καθώς και εκπαιδευτικοί, μαθητές και πολίτες συγκεντρώθηκαν στις 11π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Δύο κοριτσάκια διάβασαν επιστολές προς τους γονείς τους για όλα αυτά που έχουν συμβεί στην πόλη και τους προβληματίζουν, όπως το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ, του ΟΤΕ κ.α. Στη συνέχεια πήραν το λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων Αλμυρού Δημ. Καλλές, ο Σάββας Τσόγκας επικεφαλής της ΛΑΣ στο Δ.Σ. Αλμυρού και ο Χρ. Βούλγαρης της μείζονος μειοψηφίας. Τέλος στους συγκεντρωθέντες μίλησε ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκος ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα μέτρα που έρχονται είναι σκληρά, για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τις επαγγελματικές τάξεις. «Είναι φανερό ότισε ολόκληρη την Ευρώπη στόχος τους είναι η κατάλυση του κοινωνικού κράτους – οι μεγάλες περικοπές σε υγεία, παιδεία και κοινωνικά επιδόματα είναι γεγονός το οποίο θα ενταθεί. Τα κοινωνικά αγαθά, αυτά που οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους κέρδισαν, αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό διωγμό».

Picture Επισήμανε ότι θα πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική και να υιοθετηθούν μέτρα στήριξης των επαγγελματοβιοτεχνών, των αγροτών, του κοινωνικού κράτους γενικότερα. Επίσης τόνισε ότι «διεκδικούμε να δρομολογηθεί η υλοποίηση των μεγάλων και μικρών έργων που έχουμε προετοιμάσει και προγραμματίσει ως Δήμος Αλμυρού και θα δώσουν πνοή στην περιοχή μας». Επιπλέον αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι με την περικοπή των πόρων και σε λίγο ένας-ένας θα κηρύξουν στάση πληρωμών και παροχών. Τέλος επισήμανε ότι μόνο με αγώνα και όλοι μαζί «μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα μέλλον για μας και τα παιδιά μας».
Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε πορεία προς το Κέντρο Υγείας Αλμυρού και στη συνέχεια η πορεία διαλύθηκε. Στη συνέλευση και το συλλαλητήριο συμμετείχαν και οι βουλευτές Μαγνησίας, Αλεξ. Μεϊκόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ και Παν. Ηλιόπουλος της «Χρυσής Αυγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση