GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεργούν οι γερμανοί γιατροί

Δε λειτούργησαν σήμερα 5.000 πολυμελή, ή ατομικά ιδιωτικά ιατρεία στη Γερμανία, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τα ασφα...

Δε λειτούργησαν σήμερα 5.000 πολυμελή, ή ατομικά ιδιωτικά ιατρεία στη Γερμανία, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τα ασφαλιστικά ταμεία του νέου τιμοκαταλόγου για τις ιατρικές επισκέψεις μετά την Πρωτοχρονιά, που προβλέπει κατά μέσον όρο αυξήσεις 4%.
Η συμφωνία τυπικά αναμένεται να υπογραφεί στις 22 Οκτωβρίου. Παράλληλα, ζητήθηκε αύξηση της ασφαλιστικής κάλυψης κατηγοριών ιατρικών επισκέψεων σε ποσοστό ως και 11%.
Συνολικά, τα ιατρεία της Γερμανίας ανέρχονται σήμερα σε περίπου 150.000, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στα οποία παρέχονται υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης-ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης.
«Θέλαμε να αυξηθούν οι αμοιβές μας, όμως δεν καταφέραμε να εγκρίνει η κυβέρνηση τέτοιου ύψους αυξήσεις, που επιδιώξαμε για το νέο έτος», σχολίασε ο εκπρόσωπος των ομοσπονδιών των διαφόρων ειδικοτήτων των γερμανών γιατρών.
«Οι συμφωνηθείσες αυξήσεις είναι λογικές για όλους τους εμπλεκόμενους (γιατρούς, ασθενείς, ασφαλιστικά Ταμεία)» έκρινε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Ντάνιελ Μπαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση