GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συριακή αεροπορία έκανε χρήση βομβών διασποράς

Η συριακή πολεμική αεροπορία έκανε χρήση βομβών διασποράς στην Μααρέτ αλ-Νουμάν, μια στρατηγικής σημασίας πόλη στη βόρεια Συρία που ελέγ...

Η συριακή πολεμική αεροπορία έκανε χρήση βομβών διασποράς στην Μααρέτ αλ-Νουμάν, μια στρατηγικής σημασίας πόλη στη βόρεια Συρία που ελέγχουν οι αντάρτες και η οποία βομβαρδίζεται ανηλεώς εδώ και δέκα ημέρες, δήλωσαν σήμερα πηγές των ανταρτών.
Οι αντάρτες έδειξαν σε δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου τα υπολείμματα μιας τέτοιας βόμβας που είχε πέσει στην πόλη καθώς και δεκάδες βομβίδια που δεν είχαν εκραγεί.
Η βόμβα έφερε εγγραφή στο κυριλλικό αλφάβητο, που σημαίνει ότι είναι ρωσικής κατασκευής. Χθες, ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε ένα συριακό βομβαρδιστικό Σουχόι να ρίχνει αυτού του τύπου τις βόμβες στην περιφέρεια της πόλης. Οι βόμβες εξερράγησαν στον αέρα σαν πυροτέχνημα και τα βομβίδια που περιείχαν έπεσαν στο έδαφος αφήνοντας πίσω τους λευκό καπνό.
Η αεροπορία κάνει χρήση βομβών αυτού του τύπου στην περιοχή εδώ και 20 ημέρες, δήλωσε ο στρατιωτικός διοικητής της Μααρέτ αλ-Νουμάν Ραέντ Μαντίλ.
Τα βομβαρδιστικά ρίχνουν τις βόμβες σε κατοικημένες περιοχές και στη γραμμή του μετώπου, πρόσθεσε ο στρατιωτικός διοικητής της πόλης σύμφωνα με τον οποίο «οι βόμβες αυτές κατατεμαχίζουν τους ανθρώπους».
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στις 14 Οκτωβρίου, η μη κυβερνητική οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch (HRW) κατηγόρησε την αεροπορία ότι έρριξε βόμβες διασποράς κοντά στη Μααρέτ αλ-Νουμάν, μια πόλη που προσπαθούν να ανακαταλάβουν οι δυνάμεις του Άσαντ.
Όμως, ο συριακός στρατός διέψευσε την επομένη ότι έκανε χρήση των βομβών αυτών, υποστηρίζοντας ότι δε διαθέτει τέτοιες.
Σύμφωνα με την HRW, «οι βόμβες διασποράς έχουν απαγορευτεί στις περισσότερες χώρες και η Συρία πρέπει να σταματήσει αμέσως να χρησιμοποιεί τα τυφλά αυτά όπλα».
Η οργάνωση αυτή εκφράζει τη «βαθειά ανησυχία» της ύστερα από βίντεο που προβλήθηκαν και δείχνουν άνδρες και παιδιά να περιεργάζονται βόμβες διασποράς που δεν είχαν εκραγεί.
Η HRW επικαλείται μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες τα όπλα αυτά χρησιμοποιούνται στις επαρχίες Ιντλίμπ, Χαλέπι, Χομς, Λατάκεια και στην επαρχία της Δαμασκού.
Η Συρία δεν έχει επικυρώσει τη Συνθήκη για τις βόμβες διασποράς που υιοθετήθηκε από 107 χώρες το 2008 και η οποία απαγορεύει την παραγωγή, αποθήκευση, μεταφορά και χρήση αυτής της κατηγορίας των όπλων και προβλέπει την καταστροφή των υφισταμένων αποθεμάτων των όπλων αυτών.

1 σχόλιο

  1. Πώς γίνεται Ελληνικά blogs να βομβαρδίζουν συνεχώς με ειδήσεις για ...
    Την ΣΥΡΙΑ ;;;

    Πώς γίνεται , συγκεκριμένα (νεοταξίτικα) blogs με τον μανδύα των "ενημερωτικών" (δηλαδή ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ...) blogs εδώ και μήνες με συνεχώς και προοδευτικά αυξανόμενη συχνότητα να έχουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέματα κάθε μέρα για την ΣΥΡΙΑ παρά για την Ελλάδα;;;

    Είναι για να καλύψουν το "ενδιαφέρον" των Ελλήνων για τις εξελίξεις στην περιοχή ;;;

    Ας γελάσω...
    Οι Έλληνες δίνουν τόση σημασία στις εξελίξεις στην ΣΥΡΙΑ όση ακριβώς δίνουν και για τις εξελίξεις στην Νιγηρία...
    Δηλαδή ΚΑΜΙΑ σημασία...
    Και πώς εξηγείται η ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ "ενημερωτική" επίθεση από τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ αυτά blogs ;;;
    Μα είναι απλό ...
    Βγαίνει το ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ...
    Όταν "στερέψει" η πηγή τα στερέψει και η... "Ενημέρωση" που κάνουν στην Ελληνική κοινή γνώμη για τους "Ηρωικούς Μαχητές" και τους "Ισλαμοφασίστες"...

    Ευθύνη των επισκεπτών να απομακρυνθούν από τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ προπαγανδιστικά χαμαιτυπεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση