GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πολιτικό κατεστημένο αποσαθρώνεται

Η κρίση χρέους , η  απελπισία της κοινωνίας , η  αδυναμία του πολιτικού συστήματος να προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση  στην βαθειά και ...

Η κρίση χρέους, η απελπισία της κοινωνίας, η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση στην βαθειά και επώδυνη ύφεση θα οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.
Με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα οι πολιτικοί συσχετισμοί θα αλλάξουν άρδην και ήδη από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αρχίζει να εξυφαίνεται.
Αποτιμώντας την πολιτική κατάσταση προκύπτουν ορισμένα βασικά συμπεράσματα:
1) Η ΝΔ θα αποδυναμωθεί εκλογικά και ως εκ τούτου τα σενάρια που ορισμένοι επικαλέστηκαν για πρόωρες εκλογές είναι λανθασμένα.
Ανασχηματισμός μπορεί να υπάρξει, πρόωρες εκλογές όχι.
Η ΝΔ και ο Σαμαράς γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να έρθουν πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές γιατί άλλα είπαν προεκλογικά και άλλα έπραξαν μετεκλογικά.
Η ΝΔ στην συνείδηση του παραδοσιακού ψηφοφόρου της  αρχίζει να ξεθωριάζει.
Οι Δεξιοί ψηφοφόροι θα κατευθυνθούν προς την Χρυσή Αυγή που προτάσσει το Σύνθημα «μπορεί ο χαιρετισμός να είναι ναζιστικός με την ανύψωση του χεριού αλλά τα χέρια αυτά δεν έχουν κλέψει».
Οι λίστες Λαγκάρντ  και άλλες που φέρονται να υπάρχουν αλλά δεν δημοσιοποιούνται θα αποδείξουν το αυτονόητο ότι η Κεντροδεξιά που εκπροσωπήθηκε από την ΝΔ και η Κεντροαριστερά που εκπροσωπήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ήταν διεφθαρμένα κόμματα.
Ο Α. Σαμαράς ο αρχηγός της ΝΔ γνωρίζει ότι όπως είναι δομημένο το πολιτικό σύστημα θα παρασυρθεί και το κόμμα του στην επερχόμενη δίνη.
2) Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται, πιθανότητα να μην μπορέσει να εκλεγεί.
3) Η ΔΗΜΑΡ θα μείνει εκτός κοινοβουλίου.
Η ΔΗΜΑΡ είναι ένας νέος σχηματισμός και η φθορά ήταν γρήγορη, αλλά αυτό που θα υποστεί το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει προηγούμενο.
Ο κίνδυνος πλήρους κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλος.
Ο Σαμαράς αντιλαμβάνεται ότι η ΝΔ δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τα ποσοστά της καθώς η λαϊκή Δεξιά στρέφεται στην Χρυσή Αυγή.
Έτσι εξηγούνται τα σενάρια για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού που θα περιλαμβάνει την ΝΔ, μέρος του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Ένας τέτοιος σχηματισμός, όμως, δεν είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ βρίσκονται υπό διάλυση και η ΝΔ είναι η μόνη που κρατάει αξιοπρεπώς δυνάμεις.
4) Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα πετύχει τον στόχο του να έρθει πρώτο κόμμα, αλλά το ζητούμενο είναι ότι με το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει.
Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις τελείωσαν οριστικά για την Ελλάδα.
Ωστόσο, εδώ υπάρχει κίνδυνος να μην μπορούν να υπάρξουν ούτε πολυκομματικές κυβερνήσεις.
Μια συνεργασία της ΝΔ με κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα είναι τρόπος διάσωσης του Σαμαρά αλλά θα απογοητεύσει τους παραδοσιακούς Δεξιούς.
5) Στις επόμενες εκλογές ο μεγάλος νικητής δεν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι πρώτο κόμμα ή η ΝΔ ή σχηματισμός με την ΝΔ που θα είναι δεύτερο κόμμα αλλά η Χρυσή Αυγή η οποία θα εξέλθει ιδιαίτερα κερδισμένη.
Θα είναι το τρίτο κόμμα και ο ρυθμιστής των εξελίξεων.
Μπορεί η Χρυσή Αυγή να είναι πολιτικό μόρφωμα με ελάχιστη κοινοβουλευτική εμπειρία χωρίς ολοκληρωμένο πρόγραμμα και με γκρίζα πολιτική αλλά αποτελεί διέξοδο στο αδιέξοδο του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.
Οι επόμενες εκλογές θα αναμορφώσουν πλήρως το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα.
Το ΠΑΣΟΚ θα καταποντιστεί ή θα διαλυθεί, η ΔΗΜΑΡ θα είναι ανύπαρκτο κόμμα και ο μόνος εκφραστής θα έχει απομείνει η ΝΔ, η οποία δεν θα μπορεί να παραμείνει ως έχει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιωματική αντιπολίτευση που κερδίζει από την φθορά της κυβέρνησης αλλά ο μεγάλος νικητής θα είναι η Χρυσή Αυγή.

Τρίτο κόμμα μεν, αλλά θα είναι ο μεγάλος νικητής.

Banking News
filologos10.wordpress.com

4 σχόλια

  1. Καλά ρε δεν ντρέπεστε οι πολιτικοί μας; Αν ισχύουν τα μετρά που ανακοινώνουν τα κανάλια και το ΜΕΚΑ παρακάλω !!! Όχι στην δραχμή δεν πάμε , αλλά στην ΟΥΤΕ STHN ΔΕΚΆΡΑ...

    Σαμπο λοιπόν θέλετε ΕΕΕ; σαμπό θα φάτε ..τα σαμπό ηταν τα τσόκαρα που κατασκεύαζαν στην Λυών , ΌΤΑΝ ΠΉΡΑΝ ΜΕΤΡΆ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΆ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ,οι εργάτες τα έβαζαν μέσα στης μηχανές που τα κατασκεύαζαν οι ίδιοι, ΑΠΌ ΕΚΕΊ ΒΓΉΚΕ ΚΑΙ Η ΛΈΞΗ ΣΑΜΠΟΤΆΖ...

    Δεν θέλατε εθνικό νόμισμα εεεε φάτε τα σκατά σας τώρα ΟΛΟΙ.

    Μόλις ψηφίσουν τα μέτρα ΑΥΤΆ που είναι βόμβες εξόντωσης ΛΑΟΥ αρχίζει και οι δικιά τους εξόντωση, χωρίς να διαφυγή κανένα τους { ΟΙ ΔΙΕΥΘΎΝΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΊΖΟΥΝ ΝΑ ΜΥΡΊΖΟΝΤΑΙ } και ας μπει μπροστά η ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΟΛΉ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΈΨΕΙ =ΜΑΤ=..

    Η..Ο.Π.Λ.Α...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετωπικη Μητροπουλου-Φωτοπουλου- Μπαχαλο στον ...ΣΥΡΙΖΑ

    Με επιστολή του ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος εξαπολύει επίθεση στους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ
    για τη συνεργασία με τον Νίκο Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τον Ανδρέα Κολλά και ζητάει άμεση σύγκλιση της Γραμματείας του κόμματος για να τοποθετηθεί επί του θέματος.
    Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ να απαρνηθεί
    τη σημερινή οργανωτική δομή του συνδικαλιστικού κινήματος και να υιοθετήσει μια νέα πρωτοβάθμια δομή για το νέο συνδικάτο.

    Η επίθεση του Αλέξη Μητρόπουλου αφορά πρωτίστως τον Δημήτρη Στρατούλη, τον Αλέκο Καλύβη, και τον Γιώργο Γαβρίλη, όλα στελέχη του «Αριστερού Ρεύματος», που έχουν τον πρώτο ρόλο στα συνδικαλιστικά της Κουμουνδούρου και που στο παρασκήνιο προωθούν συγκρότηση «αντιμνημονιακής παράταξης» με στελέχη του «παλαιού» κυρίως ΠΑΣΟΚ, όπως ο Νίκος Φωτόπουλος και ο Ανδρέας Κολλάς (θρυλικός συνδικαλιστής από το θέμα των λεωφορείων του ΟΑΣΑ) .

    Ο Νίκος Φωτόπουλος, μάλιστα, προωθείται από τα ηγετικά στελέχη της Κουμουνδούρου για πρόεδρος της ΓΣΕΕ, με τη στήριξη και του Νίκου Κιουτσούκη της ΔΑΚΕ, στη θέση του Γιάννη Παναγόπουλου, του οποίου και υπήρξε «πολιτικό παιδί».

    Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Real ο Αλέξης Μητρόπουλος στην επιστολή του, φωτογραφίζοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον συνδικαλιστικό χώρο, κάνει λόγο για «εσωτερική γραφειοκρατία», ενώ τονίζει, ότι «δεν μπορεί ένα αριστερό κόμμα να έχει μεγάλη επιρροή στην κοινωνία, αλλά πολύ μικρή στο συνδικαλιστικό κίνημα».


    Ερχεται διασπαση στον ΣΥΡΙΖΑ;

    Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ -εκμεταλλευόμενος τη φυσιολογική φθορά της κυβέρνησης- να βρίσκεται αυτή τη στιγμή μια-δυο μονάδες μπροστά στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο η ηγεσία του κόμματος πιθανώς στο άμεσο μέλλον να χρειαστεί να αντιμετωπίσει τις απειλές... εκ των έσω.

    Οι διεργασίες για τη μετατροπή των συνιστωσών σε ενιαίο κόμμα ξεκίνησαν και όπως ψιθυρίζεται, ένας παλιός γνώριμος "περιμένει στη γωνία".

    Συγκεκριμένα...ο κύριος αυτός, όντας ενημερωμένος για τη δυσαρέσκεια των πιο σκληροπυρηνικών αντιευρωπαϊστών για την... mainstream στρατηγική του Τσίπρα, επιθυμεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, παίρνοντας μαζί του στελέχη πρώτης γραμμής που διαφωνούν ανοιχτά με την "πασοκοποίηση" του ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι διαφωνίες στελεχών που αποτελούν εδώ και χρόνια τη "ραχοκοκκαλιά" του κόμματος από την εποχή του Συνασπισμού είναι έντονες και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μιλούν για επικείμενη διάσπαση.

    Βασικό σημείο τριβής αποτελεί η επιλογή της νυν ηγεσίας να ακολουθήσει φιλοευρωπαϊκή πολιτική με αποκορύφωμα την πρόσφατη δήλωση του Τσίπρα ότι "η Ελλάδα θα καταστραφεί εκτός ευρώ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεί φτάσαμε!
    ~~ Κολλάδικο....

    Η πλατεία με τα 4 ΟΥ κατάντησε κολλάδικο. Αφ΄ ενός χάρη στην παρουσία εκ μεταγραφής από την Υποκράτους του φερώνυμου εργατοπατέρα, αφ΄ ετέρου χάρη στον, ομοίως εκ μεταγραφής από τον ίδιο σταύλο, φωτοδότη Φωτόπουλο.

    Ο τελευταίος μάλιστα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διατηρήσει τα προνόμιά του και να διεκδικήσει μάλιστα την θέση του αρχισυνδικαλιστή της χώρας, προτρέπει τους στρατιώτες του να δώσουν και την τελευταία ρανίδα του αίματός τους στην πάλη κατά του κατεστημένου, με καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και με αντάρτικο πόλεων.

    Είναι τέτοιο το πάθος των λόγων του φωτοδότη που ακόμα και ο Μιχαλολιάκος και οι δικοί του στρατιώτες φαντάζουν ως πρόβατα μπροστά του.

    Ανατροπή του κατεστημένου που ο ίδιος στελέχωσε, απομύζησε και μαζί τα έφαγαν με τους "συναγωνιστές" και "συντρόφους" του, ευαγγελίζεται και ονειρεύεται τώρα ο αρχιδι ακόπτης της χώρας. Έτσι από το βήμα του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ κάλεσε τους Fototupamaros σε Intifada.
    Είπε μάλιστα ο αρχιδι-άκονος της συνδικαλιστικής φαυλότητας ότι οι 24ωρες απεργίες είναι τουφεκιές στον αέρα και ότι πρέπει να υπάρξουν απεργίες που θα διαρκούν εβδομάδες και γιατί όχι και μήνες.

    Ο λαός μας λέει ότι όταν η ψείρα χορτάσει βγαίνει στον γιακά. Χόρτασε λοιπόν ο Φωτόπουλος στην ΔΕΗ και θέλει να βγεί βόλτα στη ΓΣΕΕ.
    Ας τον χαίρονται λοιπόν τόσο αυτοί που τον εξέθρεψαν στο Ιπποκράτος της Υποκράτους,
    όσο και αυτοί που τον περιμάζεψαν και τον υποθάλπτουν στην πλατεία των 4 ΟΥ.

    Ευτυχώς όμως οι πολίτες, έστω και αργά, αντελήφθησαν τι εστί φωτοπουλισμός : η ερεβώδης και πλέον μιαρή εκδοχή του συνδικαλισμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΜΑΡΑΣ : ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ...

    -ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΩ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ ΣΤΑ 400 ΕΥΡΩ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΔΙΠΛΟ ΚΑΙ ΤΡΙΔΙΠΛΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΣΩ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΗ ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΣΩ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ 30%

    -ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΩ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΩ ΜΕ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΙΔΙ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΤΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝΕ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ

    ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ...

    -ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΦΕΝΤΡΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΣΤΡΩΝΩ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΙΕΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΟΤΟ (ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ Η' ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ) ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ Η ΜΕΡΚΕΛ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΧΤΥΠΑΝΕ ΦΙΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.

    ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ...

    -ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΗΔΗ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟΘΕΤΟΠΟΥΛΟ

    ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ...

    -ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΧΙ,ΕΝΝΟΩ ΟΧΙ.

    -ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΤΣΑ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΩ...

    ΠΡΑΓΜΑΤΙ

    -ΕΚΑΤΣΑ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

    ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ...

    -ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟ 2021,
    ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ,ΝΑ ΔΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΡΗΜΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΗ (ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗ ΔΕΘ)

    -ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΞΕΡΕΤΕ:ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΧΙ,
    ΕΝΝΟΩ ΟΧΙ

    -ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΩ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ

    ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση