GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βελτιώθηκε η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο

Με ρυθμό 2% αναπτύχθηκε η οικονομία των ΗΠΑ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση που δημοσίευσε το υπουργείο Εμ...

Με ρυθμό 2% αναπτύχθηκε η οικονομία των ΗΠΑ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση που δημοσίευσε το υπουργείο Εμπορίου. Ωστόσο, τα βελτιωμένα στοιχεία παραμένουν ανεπαρκή για να επιτρέψουν μία ουσιαστική μείωση του ποσοστού της ανεργίας.
Η άνοδος του ΑΕΠ που ανακοίνωσε το υπουργείο είναι ελαφρώς υψηλότερη από την μέση πρόβλεψη των οικονομικών αναλυτών που κάνουν λόγο για ρυθμό ανάπτυξης 1,9%.
Ο επίσημος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης εμφανίζεται να διαμορφώνεται στα επίπεδα του πρώτου τριμήνου, όμως εξακολουθεί να παραμένει κατώτερος του απαιτούμενου ελάχιστου επιπέδου (2,3% με 2,5%, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα) ώστε να επιτρέψει μία πραγματική μείωση της ανεργίας.
Η άνοδος του ΑΕΠ το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου τροφοδοτήθηκε από την οικιακή κατανάλωση, τις δημόσιες δαπάνες, κυρίως στον αμυντικό τομέα και από τις επενδύσεις στον τομέα της κατοικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση