GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το «υπερηχητικό» καρότσι του σούπερ-μάρκετ

Τα ψώνια του με την «ταχύτητα του φωτός» θα μπορεί να κάνει ένας 49χρονος από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ ο οποίος κατασκεύασε ένα καρότσι...

Τα ψώνια του με την «ταχύτητα του φωτός» θα μπορεί να κάνει ένας 49χρονος από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ ο οποίος κατασκεύασε ένα καρότσι του σουπερμάρκετ με… μηχανή αυτοκινήτου.
Ο Cal VanSant χρειάστηκε 2 χρόνια και 16.000 δολάρια (12.500 ευρώ) για να ολοκληρώσει το 2,7 μέτρων «Shopper Chopper».
Μέσα σε αυτό χωράνε 6 άνθρωποι. Τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 5,8 λίτρων(!)V8 Chevrolet. Αν και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει δεν έχει ακόμα μετρηθεί, οχήματα που φέρουν τον ίδιο κινητήρα μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 200 χλμ/ώρα!

Ο Cal VanSant κατασκεύασε το περίεργο καρότσι για το γαμπρό του Brent Musser, αλλά προς το παρόν το χρησιμοποιεί για διαφημιστικούς λόγους.
«Εμπνεύστηκα το όχημα εν μέρει από την εκπομπή του BBC “Top Gear”. Η οικογένεια του γαμπρού μου έχει ένα τοπικό μπακάλικο και κάθε χρόνο κάνουν κάτι τρελό για το τοπικό πανηγύρι. Έψαχναν κάτι διαφορετικό για την επόμενη γιορτή και σκέφτηκαν την ιδέα του καροτσιού», δήλωσε ο VanSant.
«Μου είπαν για την ιδέα τους καθώς είχα μηχανολογικές γνώσεις και γρήγορα τους έπεισα να ξεκινήσουμε. Χρειάστηκα δύο χρόνια και περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι είχαμε ποτέ σχεδιάσει», σημείωσε.

Ο κινητήρας προέρχεται από μια Chevrolet Camaro του 1967, ενώ οι αναρτήσεις από όχημα της αστυνομίας.
Το καρότσι προς το παρόν ελέγχεται για τη δυνατότητα νόμιμης κυκλοφορίας στους δρόμους!



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση