GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η γερμανική πολιτική θα έχει ως κεντρικό διακύβευμα την Ελλάδα»

Την εκτίμηση ότι η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε την Ελλάδα ενόψει εκλογών, καθώς «η γερμανική πολιτική θα έχει ως κε...

Την εκτίμηση ότι η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε την Ελλάδα ενόψει εκλογών, καθώς «η γερμανική πολιτική θα έχει ως κεντρικό της διακύβευμα την Ελλάδα», εξέφρασε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, επισημαίνοντας ότι «αυτό δεν γίνεται γιατί μας αγαπούν ή μας μισούσαν μέχρι τώρα. Είναι γιατί πλέον το κεντρικό ζήτημα θα είναι η Ευρώπη και πάνω σε αυτό θα χτιστεί η νέα γερμανική πολιτική».
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ο κ. Χρυσοχοΐδης άφησε αιχμές για τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «η κεντροαριστερά σήμερα, έχει χάσει δυστυχώς ένα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού της ακροατηρίου το οποίο μετακινήθηκε κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ. Έχει πρόβλημα κοινωνικών συμμαχιών και κενό εκπροσώπησης. Έχουν γίνει σημαντικά, στρατηγικού χαρακτήρα λάθη, τα οποία έχουν οδηγήσει σε στρατηγικό αδιέξοδο».
Προχώρησε δε περισσότερο λέγοντας πως η ανασύσταση της Κεντροαρσιτεράς δεν μπορεί να γίνει με το σημερινό ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε:
«Και είναι προφανέστερο ακόμα ότι υπάρχει ένα μεγάλο στρατηγικό αδιέξοδο, το οποίο δεν έχει να κάνει πια με το ΠΑΣΟΚ αλλά με τη χώρα. Γι’ αυτό είναι κρίσιμο ότι το ΠΑΣΟΚ παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην σταθερότητα της κυβέρνησης και της χώρας. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ ο φορέας ο οποίος μπορεί να ανασυντάξει τις πολιτικές και τις κοινωνικές δυνάμεις εκείνες που θα εκφράσουν την νέα πραγματικότητα στη χώρα. Πάμε σε νέες συμμαχίες. Σε νέες κοινωνικές συμμαχίες. Πάμε σε νέες «διαιρέσεις» -με την καλή έννοια- της ελληνικής κοινωνίας, πάμε σε ένα νέο άξονα πάνω στον οποίο θα κινηθούν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και νομίζω ότι αυτό που είναι ζητούμενο αυτή την στιγμή είναι η προοδευτική παράταξη πρέπει να αναταχθεί. Στη λογική της συσπείρωσης όλων των κοινωνικών δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, στην ευρωπαϊκή προοπτική και στην ανάπτυξη της χώρας γρήγορα και μέσα από τη λειτουργία νέων θεσμών και μιας καινούριας Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Δήλωσε ακόμη ότι δεν πιστεύει στα περί σύμπηξης ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αφού «δεν υπάρχει κανένας διάλογος ουσιαστικά και ο καθένας προσπαθεί να “κλέψει” από τον άλλον δυνάμεις. Αυτά, όμως, δεν είναι σοβαρά πράγματα. Εγώ προσωπικά συνομιλώ με εκατοντάδες πολίτες, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που αισθάνονται “άστεγοι” πολιτικά, άνθρωποι που θέλουν το καλό της χώρας, αναζητούν μια πολιτική έκφραση μέσα από δυνάμεις οι οποίες θα οδηγήσουν περαιτέρω την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και της Ευρωπαϊκής διαδικασίας και της ευρωπαϊκής κυρίως λύσης, η οποία δίνει απαντήσεις στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα».
Τόνισε τέλος πως το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις, καθώς «υπάρχουν τα τεράστια στρατηγικά αδιέξοδα, τα οποία προήλθαν από τεράστια στρατηγικά λάθη».

2 σχόλια

  1. Ιστορική μέρα σήμερα: Το νεύμα του Αντρέα που άλλαξε την κουλτούρα
    στην Ελλάδα (VIDEO)

    Έγινε σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια...
    Πως μία κίνηση μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας;

    Ο τότε ηγέτης του ΠΑΣΟΚ και απίστευτα λαοφιλής Ανδρέας Παπανδρέου, κατάφερε να το κάνει με μία κίνηση που έμεινε στην ιστορία,
    αλλάζοντας ...πολλά στη νεώτερη Ελλάδα.

    Κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο , γυρνώντας από το Χέρφιλντ, το 1988, μπροστά στο αλαλάζον πλήθος που στο πρόσωπο του έβλεπε τον ηγέτη της Ελλάδας, και με τις κάμερες όλες στραμμένες πάνω του, γύρισε και έκανε νεύμα στην Δήμητρα Λιάνη, νομιμοποιώντας το δεσμό τους και αλλάζοντας τα ήθη και τα έθιμα της μέχρι τότε πιο συντηρητικής ελληνικής κοινωνίας, αφού ο Αντρέας ό,τι έκανε αποτελούσε πρότυπο για εκατομμύρια Έλληνες...

    - Ρήμαξες την Ελλάδα, πορνογερε...

    Αφού πρώτα μας κατέστρεψε, βγήκε και ο γιος και μας αποτελείωσε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουκλος ειναι εδω ο Μιχαλης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση