GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο μικρός γιός του Καντάφι σκοτώθηκε από ένοπλους ακριβώς ένα χρόνο μετά τον πατέρα του

Πρακτορείο RIA Novosti 21 Οκτωβρίου 2012 Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του αιγυπτιακού Τύπου, ο 29χρονος Χαμίς αλ-Καντάφι , ο μ...


Πρακτορείο RIA Novosti
21 Οκτωβρίου 2012

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του αιγυπτιακού Τύπου, ο 29χρονος Χαμίς αλ-Καντάφι, ο μικρότερος γιος του δολοφονημένου ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, σκοτώθηκε χθες τη νύχτα σε ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και ένοπλων τρομοκρατών στην πόλη Μπάνι Γουαλίντ. Η Μπάνι Γουαλίντ είναι η “αδούλωτη πόλη” για τους Λίβυους που παρέμειναν πιστοί στον Καντάφι και το τελευταίο προπύργιο των δυνάμεων αυτών που μέχρι στιγμής δεν παραδόθηκαν στο εγκάθετο καθεστώς που κυβερνά σήμερα τη χώρα.
Τα κυριακάτικα δημοσιεύματα του αιγυπτιακού Τύπου αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής Εθνοσυνέλευσης της Λιβύης, Χμαϊντάν Ομάρ, ανακοίνωσε ότι ο Χαμίς  σκοτώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου και το σώμα του μεταφέρθηκε στην πόλη Μισράτα.
Πέρυσι, μετά την εισβολή των νατοϊκών και ενώ μαινόταν ο πόλεμος στη Λιβύη, το “Λιβυκό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο” (NTC) είχε επανειλημμένα ανακοινώσει το θάνατο του Χαμίς αλ-Καντάφι, για λόγους προπαγάνδας, αλλά κάθε φορά που γινόταν μια νέα ανακοίωνωση, δεν υπήρχαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο θάνατός του ήταν γεγονός.
Ο Χαμίς ήταν επικεφαλής της 32ης ταξιαρχίας των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης, μιας από τις πιο άρτια εκπαιδευμένες και πιστές στο καθεστώς μονάδες του λιβυκού στρατού.
Ένας άλλος γιος του Καντάφι, ο Σαΐφ, ο οποίος δικάζεται αυτό το διάστημα στη Λιβύη, επίσης έγινε αντικείμενο προπαγάνδας, με το νέο καθεστώς να ανακοινώνει ψευδώς από τον περασμένο Μάιο ότι ο “εξαφανισμένος” σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ.
Το καθεστώς του Καντάφι ανατράπηκε τον Οκτώβριο του 2011 από δυνάμεις ένοπλων μισθοφόρων και με την ενεργή συμβολή του ΝΑΤΟ, μετά από εμφύλιο πόλεμο που διήρκεσε επτά μήνες. Ο Καντάφι, που κυβερνούσε τη χώρα επί σχεδόν 42 χρόνια, συνελήφθη, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από ένοπλους μισθοφόρους κοντά στην κατοικία του, στην πόλη της Σύρτης, ακριβώς ένα χρόνο πριν από τον μικρό του γιο, στις 20 Οκτωβρίου 2011.
: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Πηγή:kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση