GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνοιξε η μοναδική πρόσβαση από τη Γάζα στο Ισραήλ

Η διέλευση μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ άνοιξε εκ νέου σήμερα το πρωί, μετά το 24ωρο κλείσιμο του περάσματος χθες ύστερα ...

Η διέλευση μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ άνοιξε εκ νέου σήμερα το πρωί, μετά το 24ωρο κλείσιμο του περάσματος χθες ύστερα από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις και στο Ισραήλ, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.
Το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, υπό τον έλεγχο του οποίου τελεί η Λωρίδα της Γάζας, άνοιξε εκ νέου το φυλάκιο ελέγχου στο Μπέιτ Χανούν, σχεδόν 2 χλμ. από το ισραηλινό μεθοριακό σταθμό Ερέζ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της παλαιστινιακής επιτροπής συντονισμού διέλευσης στη Γάζα.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η επιτροπή που υπάγεται στην Παλαιστινιακή Αρχή διαχειρίζεται τη διέλευση ανάμεσα στα συνοριακά σημεία ελέγχου σε συνεργασία με τις ισραηλινές στρατιωτικές αρχές στο Ερέζ. «Το σημείο διέλευσης άνοιξε κανονικά σήμερα», τόνισε.
Στην ισραηλινή πλευρά, ο μεθοριακός σταθμός Ερέζ λειτουργεί επίσης από σήμερα το πρωί και προς τις δύο κατευθύνσεις, σύμφωνα με ισραηλινή στρατιωτική πηγή.
Μόνο 12 παλαιστίνιοι ασθενείς είχε καταφέρει να βγουν από τον θύλακα την Τετάρτη. Αρκετές δεκάδες άνθρωποι, προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού και του ΟΗΕ, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων και συνεργεία μέσων ενημέρωσης παρέμεναν εγκλωβισμένοι επί αρκετές ώρες την Τετάρτη στο Μπέιτ Χανούν πριν αναγκαστούν να πάρουν το δρόμο της επιστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση