GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποχή από την εκλογική διαδικασία για τα συμβούλια διοίκησης του ΑΠΘ

Αποχή από την εκλογική διαδικασία για τα συμβούλια διοίκησης του ΑΠΘ καλεί ο ενιαίος σύλλογος διδακτικού ερευνητικού προσωπικού το...


Αποχή από την εκλογική διαδικασία για τα συμβούλια διοίκησης του ΑΠΘ καλεί ο ενιαίος σύλλογος διδακτικού ερευνητικού προσωπικού του Αριστοτελείου πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΕΣΔΕΠ/ΑΠΘ ) την Τρίτη και την Τετάρτη, τα μέλη του.
Η ανακοίνωση :
Συνάδελφοι/φες,
Παρά τις εκκλήσεις, τις διαμαρτυρίες και τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας, δια των Διοικήσεων των ΑΕΙ, επιχειρεί να υλοποιήσει την διαδικασία των «εκλογών» για την ανάδειξη των «εσωτερικών μελών του συμβουλίου του ΑΠΘ». Τούτο, μάλιστα, όταν:
– η κοινωνία βιώνει τις δραματικές εξελίξεις που οδηγούν στην υποθήκευση της χώρας και στην εξαθλίωση μεγάλου μέρους των συμπολιτών μας
-το ΑΠΘ έχει περιέλθει σε μια ζοφερή κατάσταση, ως συνέπεια της οικονομικής ασφυξίας την οποία επιβάλλουν η συγκυβέρνηση και η τρόικα.
Το ΔΣ/ΕΣΔΕΠ-ΑΠΘ, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου
Καλεί τους συναδέλφους να απέχουν από την επικείμενη «εκλογική» διαδικασία, η οποία θα θέσει τα θεμέλια για τη μετάλλαξη των πανεπιστημίων κάτω από τις νέες αυταρχικές δομές διοίκησης και τη δραματική επιδείνωση του εργασιακού μας περιβάλλοντος
Καλεί τους συναδέλφους σε απεργία για την Τετάρτη 24/10/12 και την Πέμπτη 25/10/12 ημέρες των «εκλογικών» διαδικασιών για το Συμβούλιο Διοίκησης και συμμετοχή σε εκδήλωση-διαμαρτυρία στις 8.00πμ στην είσοδο της Θεολογικής Σχολής για τις αντίστοιχες ημέρες.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο ν.4009/11 και τον εφαρμοστικό του ν.4076/12 και καλούμε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα να μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία «εκλογής».
Το πανεπιστήμιο είναι ο χώρος της δημόσιας ακαδημαϊκής παιδείας, και όχι των συμφερόντων ενός κύκλου από κυβερνητικούς, παράγοντες της αγοράς.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ τις πολιτικές:
της περεταίρω υπονόμευσης και κατάργησης του δημόσιου δωρεάν και ακαδημαϊκού χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης,
της υποβάθμισης της εκπαίδευσης και κατάργησης της έρευνας, σε αναντιστοιχία με τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες,
· του αποκλεισμού στο δικαίωμα της μόρφωσης των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.
Για το Δ.Σ. του ΕΣΔΕΠ
ο Πρόεδρος ο Γραμματέας
Γιάννης Ν. Κρεστενίτης Νίκος Νικολάου

1 σχόλιο

  1. ..τους μάζεψε ο εισαγγελέας

    του λαμόγιους με τις Χρυσές χέστρες
    ή όχι, ακόμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση