GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στουρνάρας: Η τρόικα δεν κάνει πίσω στο εργασιακά

«Όλα τα μέτρα θα πάνε μαζί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα» δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομι...



«Όλα τα μέτρα θα πάνε μαζί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα» δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, διαψεύδοντας πληροφορίες ότι υπάρχει περιθώριο τα εργασιακά να πάνε στη Βουλή τον Μάρτιο.
Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι «η τρόικα δεν έκανε πίσω στο θέμα των εργασιακών».
Η ημερομηνία-«κλειδί» για την ελληνική υπόθεση είναι η 12η Νοεμβρίου, καθώς στο τακτικό Eurogroup εκείνης της ημέρας αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, όπως επισήμανε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Ωστόσο μέχρι την καθοριστική εκείνη μέρα θα έχουν προηγηθεί δύο συσκέψεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενδεικτικό της δυσκολίας της ελληνικής εξίσωσης, αλλά και της πρόθεσης των εταίρων να εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια για διαπραγμάτευση γύρω από το ελληνικό ζήτημα.
Ο νέος σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει ότι το πολυνομοσχέδιο με τις νέες δημοσιονομικές περικοπές, τα εργασιακά και τις διαρθρωτικές αλλαγές θα εισαχθεί, ως ένα άρθρο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και θα ψηφιστεί δύο ημέρες αργότερα, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου. Σύμφωνα με ηγετικά στελέχη του κόμματος, στη συνεδρίαση πρόκειται να εκτιμηθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων για το πακέτο των νέων μέτρων, με δεδομένη τη στάση του κόμματος για τα εργασιακά.
Όπως δήλωσε ανώτατο ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, κατά τη χθεσινή τηλεφωνική τους συνομιλία, επαναπροσδιόρισαν το καθεστώς της διαπραγμάτευσης για τα εργασικά και αναμένουν τις κινήσεις των Ευρωπαίων εταίρων.
Το ίδιο στέλεχος, που έχει πλήρη γνώση των συζητήσεων των κ. Σαμαρά και Κουβέλη, υπογράμμισε ότι οι σχετικές συζητήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες έχουν ξεκινήσει και η πολιτική διαπραγμάτευση εξελίσσεται.
Στις 3 μετά το μεσημέρι πρόκειται να συγκληθεί η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου και να καθορίσει τη στάση του κόμματος για τις αποκρατικοποιήσεις, στη βραδινή ψηφοφορία στη Βουλή.
Πηγή: epikaira.gr

3 σχόλια

  1. Έλα ρε τουρναρα αφού τα είχατε συμφωνήσει από πριν ,νομίζεις ότι σας πιστεύουμε;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας έχετε γαμήσι την ψυχολογία ΜΑΛΑΚΕΣ με τα κώλο μετρά σας , γαμώ της μάνες όλων σας....

    Αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση είναι εξαθλιώσει ..ΤΙ ΣΚΑΤΆ ΛΈΤΕ ΡΕ; ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΎ ΝΑ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ΄....ΜΕ ΤΙ ΠΟΥΤΑΝΟΠΑΙΔΑ ΈΧΟΥΜΕ ΜΠΛΈΞΕΙ ΤΕΛΙΚΆ;;;

    ΑΣ ΤΟ ΔΙΆΟΛΟ ΓΙΑ ΕΛΛΆΔΑ ΑΣ ΤΟ ΔΙΆΟΛΟ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΉΤΕΣ.... ΓΑΜΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ ...Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ; Η ΒΟΥΛΗ ΛΥΤΟΥΡΓΕΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΑΝΤΑΣΜΑ είπε:

    Και οι δανειστές Αγόρασαν Χρόνο με το Γιωργάκη , και βγάλανε από πάνω τους τα τοξικά ελληνικά ομόλογα .

    ΤΩΡΑ αγοράζουμε εμείς χρόνο η μας το δίνουν λόγω αμερικάνικων εκλογών ?

    τελικά ο χρόνος ε ι ν α ι χρήμα ? , η το χρήμα είναι χρόνος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση