GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον αέρα ο κυβερνητικός συνασπισμός με το οριστικό «όχι» Κουβέλη

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προκαλεί η απόφαση της ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσει το πακέτο μέτρων, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή τ...


Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προκαλεί η απόφαση της ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσει το πακέτο μέτρων, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος ακολουθώντας την εισήγηση του Φώτη Κουβέλη.
Μετά από τέσσερεις σχεδόν ώρες συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος αφού εξέτασε διεξοδικά όλες τις πτυχές της διαπραγμάτευσης για το επίμαχο ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «επιμένει ομόφωνα και σταθερά στην άρνησή της να αποδεχθεί τις προτάσεις της τρόικας για τις εργασιακές σχέσεις».
Στην ανακοίνωση δεν περιέχεται καμία αναφορά στην κυβέρνηση και όπως αναφέρει το parapolitika.gr, απευθύνεται έκκληση στους Ευρωπαίους εταίρους να επανεξετάσουν τη στάση τους.
«Απευθυνόμαστε στους ευρωπαίους εταίρους και τους καλούμε να αποσύρουν τις αξιώσεις της τρόικας που ανατρέπουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων της πατρίδας μας», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

2 σχόλια

  1. H Ελλάδα κλυδωνίζεται για το... επίδομα γάμου του Φώτη Κουβέλη.

    Η απόφαση του Φώτη Κουβέλη να προχωρήσει σε ρήξη με τους κυβερνητικούς εταίρους αφού όπως όλα δείχνουν δεν υποχωρεί από τις θέσεις του και θα καταψηφίσει τα εργασιακά, αιφνιδίασε τον πρωθυπουργό. Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει χωρίς της ΔΗΜΑΡ και μιλώντας χθες σε συνεργάτες του είπε σε αιχμηρό τόνο ότι δεν έχει περιθώριο για πολιτικούς ελιγμούς όσο παραμένει ανοικτή η συμφωνία με την Τρόικα.

    Στην κυβέρνηση δεν μπορούν ακόμη να καταλάβουν πώς έφτασε ο Φώτης Κουβέλης να εγκλωβιστεί σε μια στρατηγική που δεν μπορεί εύκολα να αιτιολογηθεί. Στελέχη της ΔΗΜΑΡ έφτασαν να ισχυρίζονται ότι αν η Τρόικα πάρει πίσω την περικοπή του επιδόματος γάμου και των τριετιών όπως προκύπτουν από την συλλογική σύμβαση τότε θα υπαναχωρήσουν και θα ψηφίσουν τα μέτρα.

    Τα δύο αυτά αιτήματα δεν είναι χωρίς σημασία και αφορούν εισοδήματα πολλών συμπολιτών μας. Από το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, θεωρούνται δευτερεύοντα σε σχέση με το διακύβευμα της συμφωνίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έκανε λόγο για διαφωνίες «περί όνου σκιάς», θέλοντας να επισημάνει ότι μπροστά στις ραγδαίες αλλαγές που συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία το επίδομα γάμου δεν είναι ασήμαντο αλλά δεν αποτελεί λόγο για να ρίξει κανείς την κυβέρνηση και να προκαλέσει κυβερνητική κρίση.

    Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι αν οριστικοποιηθεί η ρήξη και η ΔΗΜΑΡ αποχωρήσει από την κυβέρνηση η ΝΔ θα προχωρήσει μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αναγνωρίζουν, ωστόσο, ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει με 160 βουλευτές θα κινείται σε τεντωμένο σχοινί και θα είναι στο έλεος μιάς αέναης ισορροπίας τρόμου.

    Η ρήξη σημαίνει απομάκρυνση της ΔΗΜΑΡ από κυβέρνηση και κράτος

    Αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει τελικά να αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς αναγκάζεται να προχωρήσει άμεσα σε ανσχηματισμό. Θεωρείται βέβαιο ότι από την κυβέρνηση θα απομακρυνθούν οι υπουργοί που πρόσκεινται στη ΔΗΜΑΡ, όπως οι κύριοι Αντώνης Μανιτάκης και Αντώνης Ρουπακιώτης και η κυρία Φωτεινή Σκοπούλη.

    Συνεργάτες του Πρωθυπουργού αναφέρουν ότι το σκηνικό ρήξης θα οδηγήσει και στην πιθανή απομάκρυνση από την ευρύτερη κυβερνητική μηχανή όλων των στελεχών που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ -γενικοί γραμματείς, διοικητές οργανισμών κ.λπ.

    Η οργή του Πρωθυπουργού, όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν περίμενε από τον Φώτη Κουβέλη να στήσει σκηνικό ρήξης την τελευταία στιγμή, στην πιο κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων, λίγο προτού κριθεί η κρίσιμη δόση των 31,5 δισ. ευρώ. Κι αυτό γιατί ο κ. Κουβέλης έδινε ως τώρα την εντύπωση ότι στηρίζει την κυβερνητική προσπάθεια χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος και είχε επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΣΤΟΥΡΝΟΙ.
    ΠΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΕΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.
    ΑΝΤΕ ΣΤΟΥΡΝΟΙ.
    ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΕΩΣΕΤΕ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ1,5 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΤΕ. ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΣΑΣ ΑΞΙΞΕΙ.
    ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΡΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.
    ΠΑΤΕ ΣΤΟΥΡΝΟΙ.
    ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
    ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΔΥΤ. ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΟ ΠΟΛΥ 1 ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΙΣΟΧΡΟΝΙΑΣ.
    ΑΝΤΕ ΣΤΟΥΡΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΕΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΣΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση